Data publicării:

Trucuri pentru bucătărie. De ce să dezgheți carnea pe o tavă de aluminiu

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Trucuri pentru bucătărie. De ce să dezgheți carnea pe o tavă de aluminiu / Foto: Pixabay, de Robert Owen-Wahl
Trucuri pentru bucătărie. De ce să dezgheți carnea pe o tavă de aluminiu / Foto: Pixabay, de Robert Owen-Wahl

În articol găsești mai multe trucuri pentru bucătărie.

Trucurile pentru bucătărie îți pot face viața mai ușoară. Gospodinele desăvârșite apelează adesea la ele, făcându-și astfel munca mult mai ușoară. Mai jos găsești câteva sfaturi importante care te vor ajuta să gătești mult mai rapid și mai simplu.

1. Dezghețați carnea pe tăvi de aluminiu

Cel mai rapid mod de a dezgheța carnea este sub un robinet rece. Dar dacă vrei să economisești apă și să accelerezi puțin lucrurile, așează carnea pe o tavă sau o tigaie de aluminiu. Aluminiul este un excelent conductor de căldură și va atrage energia din mediul înconjurător în carnea congelată mult mai repede decât un fund din lemn sau un blat din piatră. Puteți reduce timpul de dezghețare cu aproximativ 30 la sută în acest fel. Funcționează și la supe, tocane și orice aveți congelat, scrie seriouseats.com.

VEZI ȘI: Cinci trucuri esențiale pentru bucătărie. Cum să faci ouăle prăjite perfecte folosind o strecurătoare

2. Tăiați avocado în coajă

Pentru a tăia avocado pentru salate sau guacamole, împărțiți fructul în jumătate, îndepărtați sâmburele vârful cuțitului, apoi tăiați-l direct în coajă, folosind vârful unui cuțit mai mic. Când îl veți scoate apoi cu o lingură veți avea felii gata tăiate, cu mai puțină mizerie decât dacă a-ți tăia un avocado decojit pe un blat.

3. Cumpărați usturoi precurățat


Multe gospodine folosesc aproape exclusiv usturoi decojit. Chestiile pre-decojite, atâta timp cât le cumpărați proaspete, vor rezista săptămâni întregi în frigider și, în ciuda a ceea ce vă pot spune unii bucătari înțelepți, au un gust foarte bun. Puteți gusta mâncăruri identice, una făcută cu usturoi pre-decojit și alta cu usturoi întreg. Vă veți convinge că nu există nicio diferență.

4. Citiți mai întâi rețeta


"Când pregătiți ingredientele pentru o rețetă, verificați pentru a vedea când lucrurile sunt adăugate în mod colectiv și combinați-le din timp - scutește-te de stresul că ai uitat ceva. La fel, când te gândești la ordinea lucrurilor pe care le gătești — poți folosi același blat de tăiat dacă tăi legumele înainte de pui? Chiar trebuie să ai două tigăi care sunt folosite simultan sau procesele pot fi combinate?", spune un bucătar cunoscut.

5. Folosiți un cântar de bucătărie

Un cântar de bucătărie te va ajuta să folosești cantitățile potrivite atunci când faci o prăjitură, spre exemplu. În cazul produselor preparate prin coacere cantitățile sunt foarte importante pentru un rezultat desăvârșit. Dacă puneți prea mult zahăr sau prea multă făină, spre exemplu, ar putea ca checul dumneavoastră să fie, de fapt, un aluat crud sau care nu a crescut suficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel