Trucuri pentru a usca mai ușor rufele iarna. De ce să NU le pui pe calorifer
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trucuri pentru a usca mai ușor rufele iarna. De ce să NU le pui pe calorifer / Foto: Pixabay
Trucuri pentru a usca mai ușor rufele iarna. De ce să NU le pui pe calorifer / Foto: Pixabay
Află în articol cum usuci rufele iarna. 

Rufele se usucă mai greu iarna, așa că mulți aleg să le pună pe calorifer. Este o greșeală, susțin oamenii de știință. Potrivit acestora, hainele puse la uscat în interiorul caselor ameninţă sănătatea persoanelor predispuse la astm, rinită alergică şi alte tipuri de alergii, scrie RomâniaTv.net.

Astfel, ar trebuie să evităm uscarea rufelor în încăperile în care petrecem cel mai mult timp, cum ar fi dormitorul, pentru a reduce riscul de umezeală și mucegai. Totuși, pentru a le usca mai rapid, am putea opta pentru un suport de uscare montat pe perete. Acesta nu ocupă spațiu pe podea și poate fi pliat foarte ușor. Pentru ca hainele să fie uscate mai rapid există mai multe trucuri la care poți recurge.

Trucuri pentru a usca rufele mai ușor

1. Nu pune prea multe haine în mașina de spălat. Dacă vei umple prea mult mașina de spălat hainele vor rămâne mai umede la sfârșitul spălării și, în cele din urmă, vor avea nevoie de mai mult timp pentru a se usca.

2. În cazul în care ai spălat și  haine din materiale care nu pot suporta o centrifugare suplimentară, ar fi bine să le storci tu suplimentar, manual.

3. După ce programul mașinii de spălat s-a terminat, atârnă imediat hainele. Dacă le vei lăsa în mașină vor prinde un miros urât.

4. Pune rufele lângă o fereastră deschisă sau într-un loc cu o bună circulație a aerului. Evită să suprapui prea multe haine în aceeași parte a uscătorului, deoarece acest lucru poate întârzia procesul de uscare.Împrăștie hainele în mod egal, la cel puțin un centimetru distanță și întoarce-le după câteva ore pentru a le ajuta să se usuce uniform.

5. În cazul în care ai articolele mai delicate, cum ar fi cămășile, atârnă-le pe umerașe atunci când le pui suportul de uscare. Aceasta va asigura uscarea mai multor haine deodată și vor fi mai puțin șifonate. Astfel, ai putea scăpa și de călcat. Totuși, fii foarte atent să pui în dulap doar hainele care sunt uscate complet, altfel te-ai putea trezi cu mucegai în casă, dar și cu un miros neplăcut. Dacă respecți aceste reguli hainele vor avea un miros proaspăt pentru mai mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel