Trucuri din bucătărie. Soluție de curățare din cartof și oțet. Rezultatul este uimitor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trucuri din bucătărie. Soluție de curățare din cartof și oțet. Rezultatul este uimitor / Foto: Pixabay, de congerdesign
Trucuri din bucătărie. Soluție de curățare din cartof și oțet. Rezultatul este uimitor / Foto: Pixabay, de congerdesign
În articol găsești mai multe trucuri utile pentru bucătărie.

Gospodinele apelează adesea la diverse trucuri în bucătărie, mai ales atunci când vine vorba despre curățenia. Există un truc de la bunica care te va ajuta să cureți mai ușor sticlele și borcanele. Știai că un cartof tocat mărunt și niște oțet pot fi, de fapt formula magică? 

Pentru a curată perfect sticlele, borcanele și carafele pe dinăuntru, curățați 2-3 cartofi, tăiați-i în cubulețe și vărați-i în recipientul din sticlă pe care vreți să îl curățați. Deasupra turnați oțet. Lăsați sticlele sa stea așa o zi, scuturați-le bine, scoateți cartofii și oțetul, clătiți cu apă fierbinte, scrie RomâniaTv.net.. Veți vedea că se vor curăța imediat.

Oțetul poate fi folosit și pentru a avea podele strălucitoare. Dacă acestea sunt din lemn, amestecă 9 părți de apă la o parte de oțet, spală podeaua și așteaptă efectul. Vei rămâne surprins.

Soluția ideală pentru curățarea blaturilor de bucătărie poate fi făcută din apă oxigenată la care poți adaugă și puțin amoniac. Va șterge orice urmă de grăsime.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit curățarea faianței. Jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în 4 litri de apă te vor ajuta să cureți atât faianță, cât și gresia cu un mop sau burete. Vor străluci.

Dacă nu ai fost atent și ai ars cratița în timpul gătitului, nu te panica. Toarnă 2 linguri de ulei la încălzit în tigaia sau cratița respectivă și adaugă 3 linguri de sare. Apoi folosește un burete pentru a freca până se curăță tot. Clătește, apoi unge-o cu puțin ulei vegetal pentru a aplica un strat de protecție.

Metoda simplă prin care scoți mirosurile din pahare, sticle, oale și alte recipiente

De multe ori poate te-ai chinuit să scoți mirosul neplăcut din pahare, sticle și alte recipiente din bucătărie. Când dai cu detergent de vase sau alte produse de bucătărie mai puternice, te alegi cu alt miros, de ”parfum”, uneori chiar cu un mix între mirosul inițial și cel al produsului de curățare. 

Poate nu te-ai fi gândit, dar cea mai simplă metodă de a scoate mirosul definitiv dintr-un recipient, de la pahare, căni, sticle la oale, este apa rece. Exact cum ai citit: apa rece! Tot ce ai de făcut este să dai drumul la robinet și să lași să curgă apa rece în respectivul recipient până când aceasta dă pe dinafară. Odată ce apa rece curge în afara recipientului, s-a dus și mirosul de orice, iar respectivul pahar va căpăta acel miros de proaspăt spălat, fără parfum și fără a păstra mirosul a ceea ce anterior a fost în el. 

Iată și alte trucuri de bucătărie: 

N-aveți idee cât e de util un uscător de păr în bucătărie!

Nu, nu vorbim despre a vă usca părul în bucătărie! Vorbim despre trucuri făcute cu ajutorul unui uscător de păr care vă vor ajuta în bucătărie. Veți fi surprinși cât de util poate fi un uscător de păr. Merită să profitați de el pentru că este un dispozitiv practic care ușurează anumite sarcini și ne permite să obținem rezultate dorite. Cu uscătorul de păr puteți încălzi, topi, usca, răci, curăța... și lista nu se oprește aici. Mai multe trucuri utile pentru bucătărie găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel