Trucul magic pentru a îndepărta grăsimea arsă din cuptor: nu este nevoie să freci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trucul magic pentru a îndepărta grăsimea arsa din cuptor, nu este nevoie să freci. Sursa foto: freepik.com
Trucul magic pentru a îndepărta grăsimea arsa din cuptor, nu este nevoie să freci. Sursa foto: freepik.com
Îți place să gătești mâncăruri bune, sărate sau dulci, la cuptor, dar te supără grăsimea care se revarsă din tavă și se arde?

Nu te stresa, deoarece îți spunem cum să cureți cuptorul de toate urmele de grăsime arsă și mâncare, cu ingrediente naturale și fără efort.

Cuptorul este esențial într-o bucătărie. Și pentru a-i asigura funcționarea și longevitatea, trebuie să-l întreții. Tăvile, grătarul, ușa, sticla și pereții trebuie curățate de fiecare dată, după ce vei folosi cuptorul.

Usucă hainele în 10 minute cu trucul cearșafurilor: nu ai nevoie de uscător

Ai nevoie de ingrediente simple și eficiente, cu care îți vei curăța cuptorul în cel mai scurt timp. Bucătăria ta va rămâne impecabilă.

De ce este esențială curățarea cuptorului?

Un cuptor murdar nu funcționează eficient și emană un miros urât din cauza urmelor de grăsime arsă de pe pereți. Deci curățarea temeinică a cuptorului murdar este obligatorie.  

Pentru a curăța grătarul murdar al cuptorului, metoda descrisă mai jos este foarte eficientă.

Într-un lighean se toarnă patru litri de apă fierbinte. Adaugă două linguri de detergent de rufe. Amestecă și scufundă în această apă grătarul și tăvile pentru toată noaptea. A doua zi dimineața, doar freacă-le cu un burete umed. 

Baia va fi mereu parfumată: spune adio mirosurilor neplăcute cu un produs natural și ieftin

Dar acesta nu este singurul produs care elimină reziduurile de murdărie. Bicarbonatul de sodiu este la fel de eficient pentru curățarea cu ușurință a grătarului și tăvilor cuptorului. 

Pune grătarul și tăvile într-un lighean plin cu apă fierbinte. Adaugă o cană de bicarbonat de sodiu. Lasă să acționeze câteva ore înainte de a freca și a elimina mâncarea arsă. La final, clătește bine grătarul și tăvile. 

Curăță interiorul cuptorului murdar cu produse natural și economice

Toarnă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu într-un castron. Adaugă câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe ușa și pereții cuptorului și lasă-o să acționeze toată noaptea. A doua zi dimineață, freacă pereții și ușa cuptorului, apoi clătește și șterge cu o cârpă uscată.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare produse de curățare. Este o soluție ecologică pentru curățarea tuturor aparatelor electrocasnice.

Ingredientul care elimină imediat grăsimea arsă de pe oale și tigăi. Costa mai puțin de 5 lei

Pulverizează oțet alb în interiorul cuptorului, înainte de a aplica pasta de bicarbonat. Va avea loc o reacție chimică care va desprinde toată murdăria. Interiorul cuptorului va fi curat.

Curăță interiorul cuptorului cu  săpun negru

Săpunul negru este util pentru multe treburi casnice. Diluează o jumătate de cană de săpun negru lichid în apă. Înmoaie un burete în soluție și freacă tăvile, pereții și ușa cuptorului. Nu ezita să folosești un burete ușor abraziv. Clătește, apoi șterge. Cuptorul trebuie să fie încă călduț pentru a îndepărta mai bine murdăria.

Cel mai bun mod de a îndepărta petele de vin de pe covoare sau canapele. Ai grijă la câteva greșeli

Acest truc funcționează la fel de bine cu săpunul de Marsilia sau cu lichidul de spălat vase, dacă nu ai săpun negru la îndemână. Gata, curățarea cuptorului nu mai are secrete pentru tine! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel