Trucul care vă permite să citiți mesajele șterse de pe WhatsApp, AVERTISMENT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trucul care vă permite să citiți mesajele șterse de pe WhatsApp / Foto: Pixabay, de HeikoAL
Trucul care vă permite să citiți mesajele șterse de pe WhatsApp / Foto: Pixabay, de HeikoAL
Utilizatorii Android sunt avertizați asupra trucului care vă permite să citiți mesajele de pe WhatsApp șterse.

Utilizatorii Android sunt avertizați cu privire la un truc care vă permite să citiți mesajele WhatsApp șterse. Acesta ar putea compromite datele telefonului. Mai multe aplicații pot fi folosite pentru a prelua mesajele șterse, dar o nouă aplicație, WAMR, pare să recupereze datele șterse de pe WhatsApp, Facebook Messenger și alte platforme scrie New York Post.

Datorită criptării pe dispozitivele Android, WAMR nu poate accesa mesajele direct. În schimb, aplicația folosește istoricul notificărilor pentru a citi mesajele și a crea o copie de rezervă a mesajelor, conform informațiilor din magazinul de aplicații Google. Aplicația WAMR va detecta un mesaj șters și apoi vă va afișa o notificare. Imagini, videoclipuri, GIF-uri, sunete, mesaje vocale și documente pot fi, de asemenea, recuperate din mesaje șterse. Cu toate acestea, aplicația observă că nu este o modalitate oficială de a recupera mesajele șterse și avertizează că ar putea întâmpina limitări impuse de aplicația în care se află mesajele sau chiar de sistemul Android.

VEZI ȘI: Nouă escrocherie pe WhatsApp. Fiți atenți la astfel de MESAJE

Risc de confidențialitate

Există, de asemenea, un risc de confidențialitate legat de descărcarea aplicației. Pentru instalare trebuie acordate mai multe permisiuni pentru ca aceasta să funcționeze pe dispozitivul dumneavoastră Android.

Aceste permisiuni ar putea compromite datele din alte aplicații de pe telefon. Ziarul de securitate a informațiilor raportează că istoricul căutărilor pe internet și listele de contacte se numără printre datele care ar putea fi accesate de aplicația WAMR. De asemenea, presa raportează că, în ciuda potențialelor riscuri de securitate, aplicația WAMR a fost descărcată de peste 10 milioane de ori.

Alegerea de a descărca o aplicație precum WAMR care ar putea compromite datele și securitatea telefonului este un risc care ar trebui cântărit cu atenție. WhatsApp a fost de multe ori lăudat pentru confidențialitate și criptare. Aplicația oferă un nivel de confidențialitate înalt prin criptarea sa end-to-end pentru mesaje și apeluri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel