Trofeul Australian Open 2022 câștigat de Nadal a ajuns la muzeu: Aici rămâne - foto
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dacă va reuşi să-l învingă pe Taylor Fritz în finala de duminică, Nadal va cuceri al 37-lea titlu Masters 1.000 din carieră
Dacă va reuşi să-l învingă pe Taylor Fritz în finala de duminică, Nadal va cuceri al 37-lea titlu Masters 1.000 din carieră
Rafael Nadal şi-a expus în muzeul său din Manacor (Mallorca) trofeul pe care l-a câştigat duminica trecută la Australian Open.

'Salutare tuturor. Sunt deja aici, la academie şi la muzeu. Nu ştiţi cât sunt de încântat să pun acest trofeu în vitrină, într-un loc foarte special pentru mine. Aici va rămâne pentru oricine doreşte să-l vadă. O îmbrăţişare tuturor şi mii de mulţumiri pentru tot sprijinul acordat', a declarat Rafael Nadal într-o înregistrare video difuzată vineri.

Nadal se află într-o scurtă vacanţă în oraşul său natal, înainte de a hotărî dacă va concura la turneele de la Acapulco (21-26 februarie) şi Indians Wells (7-20 martie).

Considerat cel mai bun sportiv spaniol din toate timpurile, Nadal a fost numit 'Fiul Preferat al lui Manacor în 2010', cea mai prestigioasă distincţie pe care municipalitatea din Manacor o poate acorda unei persoane în viaţă.

Rafael Nadal a câștigat Australian Open 2022. Și-a trecut în cont al 21-lea titlu de Grand Slam

Rafael Nadal a triumfat duminică la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului de la Melbourne, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 şi a devenit primul jucător din lume cu 21 de titluri majore în palmares. 

Nadal, 35 de ani, obţine al doilea său triumf la Australian Open după cel din 2009, după ce a revenit de la 0-2 la seturi şi s-a impus cu 3-2 în urma a cinci ore şi 25 minute de luptă susţinută.

Condus cu 2-0 la seturi, Nadal şi-a mărit treptat nivelul de joc şi cu susţinerea majorităţii publicului a egalat la 2-2 şi a intrat în setul decisiv, parcă mai proaspăt decât jucătorul rus. El a preluat conducerea cu 3-2, după un prim break, şi la 5-4 a servit pentru titlu. Medvedev a rezistat şi a câştigat pe serviciul spaniolului, amânând deznodământul meciului. Nadal a făcut însă din nou break şi la 6-5 a servit pentru ghem, set şi meci. Serviciul spaniolului a funcţionat de această dată perfect şi a ajuns uşor la 40-0, fructificând apoi prima sa minge de meci.

Campionul spaniol a câştigat în acelaşi timp al 90-lea său titlu ATP şi i-a devansat în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe trofee de Grand Slam pe elveţianul Roger Federer şi sârbul Novak Djokovic, ambii cu câte 20 de succes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel