Triunghiul Alaska, mai straniu decât Triunghiul Bermudelor? Peste 20.000 de oameni ar fi dispărut aici
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Mai toată lumea ştie de Triunghiul Bermudelor, însă puţini au auzit de Triunghiul Alaska. Fenomene stranii se întâmplă şi aici!

Puțină lume ştie despre așa-numitul „Triunghi Alaska” despre care, surprinzător, se spune că ar fi locul cu cele mai multe cazuri nerezolvate de persoane dispărute din lume. Da, aici au avut loc cele mai multe dispariţii misterioase, nu în Triunghiul Bermudelor - spun cei de la Legends of America.

"Triunghiul Alaska" este o zonă misterioasă din regiunea din nord-vestul Pacificului, între Alaska, Insulele Aleutine și Peninsula Kamchatka din Rusia. De-a lungul anilor, aici s-au consemnat mai multe dispariții inexplicabile de nave, aeronave și alte evenimente stranii, care au dus la numeroase teorii conspiraționiste și povestiri paranormale.

Au existat şi rapoarte despre evenimente paranormale în această zonă, cum ar fi apariții de OZN-uri sau observații ale unor fenomene luminoase în cer sau pe mare. Triunghiul Alaska este cunoscut pentru condițiile meteorologice imprevizibile, cu furtuni puternice și condiții periculoase de navigație. Se mai spune că apar anomalii magnetice în această zonă, ceea ce ar putea afecta compasul navelor sau avioanelor.

Mii de oameni, dispăruţi fără urmă

Conform estimărilor, mai bine de 20.000 de oameni au dispărut în această vastă porțiune de pământ de la începutul anilor 1970. Având în vedere cât de puțin populată este această zonă, cifrele sunt exorbitante. Asta înseamnă că pentru întregul stat Alaska rezultă o medie de 2.250 de persoane dispărute în fiecare an, de două ori mai mult decât media națională a Statelor Unite, dintre care multe se pare că au loc în acest "triunghi" de temut.

Unele dintre cele mai cunoscute persoane care au dispărut în Triunghiul Alaska sunt Thomas Hale Boggs Sr., care a fost liderul majorității din Camera Reprezentanților din SUA, și Nick Begich, membru al Congresului din Alaska. Cei doi politicieni au dispărut la 16 octombrie 1972, atunci când zburau cu un avion ușor de la Anchorage la Juneau, alături de consilierul lui Begich, Russell Brown, și de pilotul Don Jonz. Un efort masiv de căutare a fost lansat pentru a găsi cele patru persoane dispărute, dar nici cadavrele și nici avionul nu au fost descoperite vreodată, scrie IFLScience. Legat de cele două cazuri s-a făcut şi un film documentar de 4 sezoane pe Discovery UK.

Este important să subliniem că multe dintre poveștile și teoriile legate de Triunghiul Alaska sunt mai mult legende urbane, iar multe dintre relatări pot fi explicate prin fenomene naturale, erori umane sau pur și simplu lipsa de informații adecvate în anumite cazuri. Deși aceste povestiri au stârnit interesul publicului și au devenit subiecte populare pentru filme, cărți și emisiuni TV, ele nu au fost confirmate sau susținute de dovezi științifice solide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel