Tristan Tate, donator cheie pentru un candidat socialist din UK. Tot el îl susține public și pe Farage, părintele Brexitului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Publicația LBC a dezvăluit în exclusivitate că Tristan Tate, fratele cunoscutului Andrew Tate, este unul dintre donatorii cheie ai lui George Galloway, un politician socialist conservator din Marea Britanie.

George Galloway, în vârstă de 69 de ani, încearcă să fie reales în circumscripția Rochdale, după ce a câștigat alegerile parțiale din februarie. Liderul Partidului Muncitorilor, care a reprezentat patru circumscripții diferite în Parlament începând din 1987, a primit donații în valoare de 5.000 de lire sterline de la Tristan Tate, în două tranșe, imediat după convocarea alegerilor generale anticipate din mai, scrie LBC.

Tristan Tate, care se descrie ca fiind kickboxer și om de afaceri, a donat sumele de 3.000 și 2.000 de lire sterline la orele 12:25 și 12:27 dimineața, pe 2 iunie. Tristan are o prezență semnificativă pe rețelele sociale, cu peste 3 milioane de urmăritori pe X și mai mult de 2,1 milioane pe Instagram.

Andrew Tate, care se autoproclamă "misogin", este judecat în România, alături de Tristan. Cei doi sunt acuzați de trafic de persoane și de formarea unui grup infracțional organizat, acuzații pe care le neagă ferm. Faptele datează din 2012 și 2015. De asemenea, patru femei îi acuză pe frații Tate de viol și agresiune, solicitând despăgubiri – acuzații pe care cei doi le neagă, de asemenea.

Recent, o instanță din România a aprobat o cerere de extrădare a celor doi în Marea Britanie, unde vor fi nevoiți să răspundă altor acuzații de agresiune sexuală, pe care de asemenea le neagă.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Donațiile nu au fost înregistrate la Comisia Electorală, deoarece au fost făcute printr-o platformă de Crowdfunding și nu depășesc pragul de 11.180 de lire sterline pentru o donație individuală către un partid politic. De obicei, o donație către un candidat specific ar trebui declarată dacă depășește 2.230 de lire sterline, dar Crowdfunder-ul lui George Galloway specifică clar că "toate donațiile vor merge la Partidul Muncitorilor din Marea Britanie pentru a sprijini campania noastră".

Dr. Sam Power, lector superior în Politică la Universitatea din Sussex, specializat în finanțarea campaniilor, a declarat pentru LBC că "situația ușor confuză cu Crowdfunder-ul lui George Galloway este că pare a fi pentru un candidat, dar detaliile mici arată că este o donație pentru partidul lui."

Pe lângă Tristan Tate, site-ul de Crowdfunding listează și o donație de 100 de lire sterline de la Mike Barson, claviaturist și membru fondator al trupei Madness.

Această dezvăluire vine în contextul în care Tristan Tate susține public partidul Reform UK. Într-o postare pe X, el a îndemnat englezii să voteze pentru Reform UK pe 4 iulie, în cadrul unui video în care apare împreună cu fratele său Andrew, îndemnând oamenii să fie "mândri de țara lor".

Anterior, Tristan Tate a salutat victoria lui George Galloway, afirmând pe Twitter în martie 2024 că alegătorilor nu trebuie să le placă politicile lui Galloway pentru a "înțelege ce înseamnă victoria sa": "Oamenii din Marea Britanie sunt sătui de establishment. Mi-ar plăcea să văd atât laburiștii, cât și conservatorii, câștigând 0 locuri.

Tristan Tate a etichetat principalele partide din Marea Britanie ca fiind „două fețe ale aceleași monezi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel