Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri. Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat. Sursa - Pexels
Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri. Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat. Sursa - Pexels
Îmbrăcămintea albă nu mai este la fel de albă ca atunci când ai cumpărat-o. Cel puțin atunci când  a stat în dulap și a fost purtată mult timp. Din fericire, există un truc minunat. Tot ce ai nevoie: o oală mare cu apă, două lămâi și o haină albă murdară.

Cu toții avem tricouri albe. Dacă inițial sunt de un alb imaculat, după câteva spălări și purtări, haina nu mai este la fel de albă.

Ce faci? Îți cumperi un alt tricou alb? Ai face asta la nesfârșit? Dar să știi că este mult mai ușor decât crezi să-l înălbești.  Cu felii de lămâie, tricoul tău alb cu nuanțe gri va redeveni alb imaculat!

Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește

Puneți suficientă apă într-o oală mare și puneți-o pe aragaz să fiarbă. Tăiați una sau două lămâi în felii. Puneți tricoul sau cămașa în oala cu apă fierbinte. După ce cămașa s-a înmuiat bine, adăugați feliile de lămâie. Lăsați totul să fiarbă 5 minute, amestecând din când în când. Apoi scoateți cu grijă cămașa din oală.

Ai bucătăria prea mică? Trucul cu care poți câștiga mai mult spațiu de lucru

Atenție! Folosește o pereche de clești dacă vrei să scoți haina sau mai bine așteaptă puțin. Lasă tricoul să se răcească. Apoi spălați-l, ca de obicei, în mașina de spălat haine. Vei observa că haina ta este mai albă decât înainte! 

Hainele albe, distruse de mașina de spălat, pot fi salvate: amestecă aceste ingrediente și clătește-le

Atunci când porniți mașina de spălat trebuie să aveți grijă să separați hainele albe de cele colorate, ca să nu vă treziți cu surprize neplăcute. Din păcate, nu întotdeauna respectați această regulă. Și, când deschideți mașina de spălat, descoperiți că hainele albe au devenit gri sau roz.

Nu vă grăbiți să le aruncați: există mai multe trucuri care vă ajută să le restabiliți culoarea. Dacă observați că o haină albă s-a colorat, încercați să luați măsuri imediat. Încercați să o spălați din nou în modul obișnuit, după ce ați sortat conținutul mașinii de spălat după culori. Pentru o mai mare eficacitate, hainele albe, care s-au colorat, pot fi frecate cu săpun de rufei lăsate de 3-4 ore. Ulterior, porniți din nou mașina de spălat.

Udă florile cu apă cu acid citric. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc eficient

Dacă petele colorate sau închise la culoare nu au avut timp să se usuce, detergentul de vase vă ajută să le îndepărtați. Adăugați-l în apă fierbinte și înmuiați lucrurile în această soluție timp de câteva ore. Dacă  nu funcționează, atunci este nevoie de acțiuni mai serioase.

Eficacitatea diferitelor trucuri care refac culoarea hainelor depinde, în mare măsură, de tipul de țesătură. Hainele din bumbac revin cel mai ușor la culoarea lor originală. Țesăturile artificiale sunt dificil și uneori imposibil de înălbit. 

Curăță cuptorul cu microunde cu praf de copt: în câteva minute vei scăpa de de grăsime și murdărie

Dacă trebuie să înălbiți articolele pătate, încercați să le spălați în mașina de spălat cu pudră de înălbitor.

Înălbitorul lichid se adăugă în compartimentul de prespălare. Pentru a nu strica complet lucrurile albe, asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe etichetă. Dacă haina nu poate fi spălată la mașină, înmuiați-o în înălbitor, pentru 5-6 ore, înainte de a o spăla manual.

Înălbitorul poate fi folosit dacă țesăturile sunt albe. Hainele colorate, după o astfel de spălare, își pot pierde culoarea. Pentru acestea, se recomandă utilizarea produselor pentru țesături colorate.  

SFAT: Atunci când cumpărați înălbitor, acordați atenție compoziției. Detergenții cu clor nu sunt recomandați pentru spălarea țesăturilor delicate: mătase, lână, in. Țesătura se poate deteriora de la un impact atât de agresiv.

Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine: din două ingrediente naturale și fără costuri  

Haine fierte:  Pentru 4 litri de apă ai nevoie de 2 lingurițe de amoniac sau 2-3 linguri de peroxid de hidrogen. Se toarnă apă într-o găleată metalică sau într-o cratiță mare, se adaugă amoniacul sau peroxidul, se amestecă bine totul și se pun lucrurile vopsite în soluție. Puneți vasul pe aragaz și lăsați să fiarbă la foc mic, aproximativ o oră.

Amoniac și apă:  Se dizolvă 10 ml de amoniac în 5 litri de apă fierbinte. Înmuiați articolul în această soluție puțin 1-1,5 ore. După aceea, petele ar trebui să dispară. Dar fiți pregătiți pentru faptul că hainele vor avea un miros puternic de amoniac. Pentru a-l elimina, clătiți haina în apă cu balsam parfumat. Așa puteți spăla atât țesăturile albe, cât și cele colorate.

Podea strălucitoare și fără pete, datorită unei plante miraculoase: pune câteva picături de ulei esențial în găleată

Amidon, sare și acid citric. Amestecați în proporții egale  acid citric, sare, amidon și săpun de rufe ras. Se amestecă  bine și se adaugă puțină apă caldă pentru a face o pastă groasă. Aplicați pasta pe zonele deteriorate ale hainelor. Lăsați hainele așa pentru 8-10 ore, apoi clătiți-le.  

Suc de lămâie. Lămâia este renumită pentru proprietățile sale de albire. Frecați zonele deteriorate cu o jumătate de lămâie și lăsați hainele câteva ore. Pentru a albi articolele delicate, le puteți înmuia în apă cu suc de lămâie sau acid citric. Ulterior, spălați-le normal și clătiți-le.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel