Trenul Regal va călători de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trenul Regal va călători de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria / Foto: Facebook Familia Regală a României
Trenul Regal va călători de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria / Foto: Facebook Familia Regală a României
Trenul Regal va călători de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria, anunță Familia Regală a României.

Familia Regală a României anunță că Trenul Regal va călători de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, în zilele de 14 și 15 octombrie 2022, cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria.

"Cu ocazia aniversării Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria la Alba Iulia, Trenul Regal va călători de la Cluj-Napoca la Alba Iulia, în zilele de 14 și 15 octombrie 2022.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, vor efectua această călătorie cu Trenul Regal în onoarea unui moment istoric cu semnificații profunde pentru dezvoltarea și consolidarea statului român modern.

Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, de elevi olimpici și de reprezentanți ai proiectelor aflate sub înalt patronaj regal.

Traseul Trenului Regal

Trenul Regal va pleca din Gara Cluj-Napoca, vineri, 14 octombrie 2022, la ora 13.05. La ora 12.50, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Accesul publicului și al presei este liber. Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Câmpia Turzii, la ora 14.08. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. Trenul Regal va staționa în gară timp de zece minute.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Aiud, la ora 14.55. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. Trenul Regal va staționa în gară timp de zece minute.A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Teiuș, la ora 15.20. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. Trenul Regal va staționa în gară timp de zece minute.

Trenul Regal va intra în Gara Alba Iulia, sâmbătă, 15 octombrie 2022, la ora 10.30. Accesul publicului și al presei pe peronul gării este liber. După încheierea ceremonialului sosirii la Alba Iulia, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public, în acea zi, în intervalul orar 11-18.

În continuarea zilei, începând cu ora 11, Familia Regală va lua parte la un Te Deum la Catedrala Ortodoxă a Încoronării de la Alba Iulia, la Parada Încoronării, de pe Pietonala Mihai Viteazul și la prezentarea de volume regale din Sala Unirii", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

Sportivii români David Popovici și Robert Glință au fost primiți de Familia Regală a României

Luni, 10 octombrie 2022, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au primit, la Palatul Elisabeta, tinerii sportivi înotători ai Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Au fost prezenți olimpicii David Popovici, Robert Glință, Vlad Stancu, Patrick Dinu, Ștefan Cozma, Alexandru Constantinescu, Aissia Prisecariu, Anastasia Bako și Constantin Popovici.

Cu această ocazie, Familia Regală a adresat felicitări campionilor pentru felul în care și-au făcut datoria de sportivi și de români, la campionatele mondiale și europene, precum și la toate celelalte competiții la care au luat parte.

La evenimentul de la Palatul Elisabeta au participat antrenorii și preparatorul fizic ai sportivilor campioni, precum și reprezentanții Federației Române de Natație și Pentatlon Modern: doamna Camelia Potec, domnul Matei Giurcăneanu, doamna Andreea Frigioiu, domnul Silviu Anastase, doamna Ștefania Nicolae și domnul Daniel Remeș. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel