Trei zone din baie, pline de bacterii, pe care mulți uită să le curățe: iată care sunt acestea
Dintre toate camerele din casă, baia trebuie curățată zilnic, deoarece igiena este importantă.
Rutina noastră de curățare a băii trebuie să includă nu doar obiectele sanitare, gresia și faianța, dar și corpurile de iluminat, ventilatorul, dulapurile și rafturile.
Dar, din păcate, există trei locuri în baie pe care chiar și cele mai experimentate gospodine uită, adesea, să le curețe. În timp, acestea pot deveni recipiente pentru bacterii, care se pot răspândi cu ușurință în întreaga cameră.
Dar să vedem exact despre ce zone din baie vorbim:
Ventilatorul - Primul obiect din baie pe care mulți uită să-l curețe este ventilatorul. Acesta este foarte util nu doar pentru circulația aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute, ci și pentru eliminarea rapidă a umidității după un dus fierbinte. Dacă ventilatorul nu este curat, se poate transforma rapid într-o capcană pentru praf și bacterii, fiind un mediu ideal ideal pentru apariția mucegaiului. Prin urmare, ventilatorul de baie trebuie dezasamblat și curățat bine cel puțin o dată pe lună.
Al doilea loc de baie pe care mulți uită întotdeauna să-l curețe este corpul de iluminat. Curățarea corpului de iluminat este esențială în fiecare cameră a casei, dar cu atât mai mult în baie. Atunci când spălăm toaleta, bacteriile pot fi eliberate și se pot depune pe toate suprafețele băii. De aceea este esențial să nu omiteți să curățați și corpul de iluminat.
Tigaia arsă poate arăta ca nouă: acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată
Laturile și spatele vasului de toaletă - Nu toată lumea curăță părțile laterale și spatele, vasului de toaletă, unde se pot acumula praf, germeni și bacterii. Ar fi indicat să curățați și aceste zone, unde, de obicei, se se adună murdărie.
BONUS. Cada este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid
Din cauza utilizării regulate și îngrijirii necorespunzătoare, cada pare murdară. Cel mai adesea, suprafața căzii se pătează și devine galbenă. Nu e cazul să disperați deoarece puteți curăța cada îngălbenită și pătată, cu două ingrediente din bucătărie.
Pe lângă curăţarea zilnică, orice cadă are nevoie de o curăţare intensivă cu produse profesionale, în funcţie şi de gravitatea petelor. În ciuda faptului că nu poţi menţine întotdeauna cada perfect curată, o poți curăţi şi va arăta ca nouă.
Pune bijuteriile înnegrite într-un pahar de bere: un truc ciudat, care le redă strălucirea
Petele de pe suprafaţă căzii pot fi îndepărtate, foarte simplu, cu ajutorul unor ingrediente din cămară, care sunt eficiente și ieftine.
Petele vechi de pe cadă pot fi îndepărtate cu uşurinţă cu ajutorul bicarbonatului, pe care fiecare gospodină îl are în bucătărie. Amestecă o parte bicarbonat cu o parte peroxid de hidrogen și aplică soluţia rezultată pe cadă. Lasă-o să acţioneze timp o oră, apoi șterge-o cu o cârpă moale.
Dacă este pătată toată cada, poți adăuga soluţie într-un sticlă cu pulverizator şi să o împrăştii pe toată suprafaţă căzii. La final, cada se clăteşte cu apă caldă din belşug.
Elimină petele de grăsime de pe haine cu amoniac și cretă. Petele vor dispărea ca prin minune
Umple cadă cu apă fierbinte şi adaugă în ea 3 litri de oţet şi 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Lasă cada așa circa 4 ore, după care scote dopul. După ce apa s-a scurs, șterge cada cu un burete înmuiat în detergent de vase. Vei vedea cum cada va fi mai curată şi mai albă ca niciodată. În plus, oţetul dezinfectează, iar în aceste câteva ore ea va fi perfect curată şi dezinfectată.
Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe
O altă variantă este să pulverizezi cantităţi mari de oţet pe suprafaţa căzii, dar nu înainte de a pune dopul pentru a evita ca acesta să se scurgă. După vreo 20 de minute cada se spală cu apă caldă.
De asemenea, este recomandat să ţii în baie un tub cu pulverizator plin cu oţet şi să împrăştii soluţia pe cadă, după fiecare utilizare. Este adevărat că mirosul este destul de înţepător, însă poţi fii sigură că în aer nu vor mai exista bacterii, iar mucegaiul nu va avea nicio şansă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News