Sărbătoarea Sfântului Gheorghe era sărbătorită în trecut cu mult fast, timp de 3 zile. În ajunul zilei de Sân-Gherge oamenii pregăteau răsadurile de primăvară, iar fetele de măritat credeau că îşi pot vedea ursitul dacă priveau într-o cofă plină cu apă. Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, aproximativ 1 milion de romani îşi serbează onomastică, iar de lungul vremurilor au existat numeroase tradiţii şi obiceiuri în toate zonele rurale ale ţării, unele păstrate şi astăzi cu sfinţenie, obiceiuri menite să alunge duhurile rele şi să păstreze bunăstarea în familie, pe ogoare şi între animale.
Producători autentici și bucătari iscusiți vă așteaptă timp de trei zile să degustați bucate care mai de care mai alese, toate după gustul românului, iar cum primăvara și vremea frumoasă ne îmbie să ieșim din casă, nu veți avea nici un motiv să lipsiţi de la festivalul Tradiţii de Sfântul Gheorghe.
Rețete delicioase, gata să cucerească și cel mai pretențios spectator, o selecție specială din meniul de primăvară, delicii culinare numai bune de așezat pe masă, preparate din bucătăria tradițională românească, trufandale ale primăverii, pregătite în zeci de rețete delicioase, sunt gata să cucerească gusturile bucureștenilor.
Sărbătoare a preparatelor tradiţionale româneşti
Reţete şi obiceiuri tradiţionale adunate din toate zonele ţării şi aduse în faţa publicului prezent şi zeci de preparate inedite: preparate la grătar, fripturi aromate, mititei, sarmale, pomana porcului, slănină afumată şi cu mirodenii fel de fel, fripturi la ceaun sau pe grătar, costiţe şi ciolane, pastramă la tigaie ori friptă-n jar, cârnaţi de casă tradiţionali, afumaţi, picanţi din carne de porc, vită sau oaie, carne la garniţă, pârjoale, sarmale, tocănițe și garnituri, vin şi bere, ce mai, un adevărat festin culinar pentru un weekend întreg.
De la onomastica Sfântului Gheorghe nu puteau lipsi nici plăcintele, covrigii şi colacii împletiţi tradiţionali, frământate toate cu drag, doar din ingrediente naturale de la ţărani romani. Plăcinte cu brânză, dulci sau sărate, cu varză sau cartofi, plăcinte dolofane şi aburinde, în toate formele şi pentru toate gusturile!
Vremea se anunţă bună în acest weekend, aşa că vă provocăm la o sărbătoare a preparatelor tradiţionale româneşti. În Parcul IOR, zona Biserica de lemn Maramureşeană, de vineri 21 aprilie şi până duminică, 23 aprilie!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva