Data publicării:

Trei vești bune de la începerea războiului Rusia - Ucraina. Chirieac: Avem șanse!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Apar primele vești bune de la invadarea Ucrainei.

Negocierile de joi dintre Emmanuel Macron, președintele Franței, și Vladimir Putin, președintele Rusiei, au fost analizate într-o notă pozitivă de analistul politic Bogdan Chirieac. „Eu cred că este o geană de lumină în acest întuneric declanșat de Vladimir Putin. Faptul că a negociat și a vorbit la telefon 90 de minute cu Emmanuel Macron e un fapt pozitiv. De ce spun acest lucru? E evident că Putin nu vrea să negocieze cu Zelenski. Acesta e admirat acum de toată planeta, l-a depășit ca importanță pe Putin. Președintele rus nu poate suporta acest lucru. Deci, negocierile cu Ucraina sunt unele false. Putin vrea să negocieze cu Joe Biden, cu Emmanuel Macron, cu Boris Johnson. Să-i pună la masă și el să negocieze. Faptul că a reușit să negocieze 90 de minute cu Emmanuel Macron ne îndepărtează un pic de la butonul nuclear, despre care astăzi ne-a vorbit ONU, deci la nivelul acesta s-a ajuns. În acest moment, este important ca și Putin... eu nu mă bazez pe raționalitatea sa, dar cei din jurul lui să înțeleagă că, dacă Putin apasă butonul roșu, și familiile lor vor deveni cenușă. Șansa de a supraviețui unui război nuclear pe Terra, la actualul arsenal nuclear, oriunde te-ai afla, este zero. Faptul că se negociază este un lucru pozitiv”, a spus, joi după-amiază, analistul Bogdan Chirieac într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Ucraina rezistă și foarte bine că rezistă! Mitul Armatei Roșii s-a spulberat. Într-un război convențional, Rusia nu are nicio șansă cu țările NATO. Aceasta este o veste bună”, a mai spus Bogdan Chirieac. 

„Problema este că, la un moment dat, Putin, cu tancul, cu atacarea civilor, va cuceri Ucraina”, a mai zis acesta. 

Miliardarii ruși sunt speriați. Își mută iahturile în Maldive

Miliardarii ruși își mută super-iahturile în Maldive. Cel puțin cinci super-iahturi deținute de miliardari ruși erau ancorate sau navigau miercuri spre Maldive. Clio, deținut de Oleg Deripaska, fondatorul gigantului de aluminiu Rusal, care a fost sancționat de Statele Unite în 2018, a ancorat miercuri, potrivit bazei de date de transport maritim MarineTraffic. The Titan, deținut de Alexander Abramov, co-fondator al producătorului de oțel Evraz, ar fi sosit pe 28 februarie. Alte trei iahturi deținute de miliardari ruși au fost văzute miercuri în croazieră în apele Maldivelor.

Bogdan Chirieac a comentat astfel: „Vești bune! Prima este negocierea de 90 de minute cu Macron. A doua că miliardarii ruși vor fi clar împotriva lui Putin, chiar dacă nu au curaj să se lupte cu el, să spună un cuvânt, în realitate, vor fi clar împotriva sa. După cum se arată cu iahturile, oamenii aceștia nu sunt gata să dispară într-un război nuclear. Faptul că se ridică un fort împotriva lui Putin e un fapt pozitiv. Chiar dacă știrile nu par așa, în realitate sunt. În primul rând, Armata rusă e conștientă că nu e la nivel NATO și că nu are șanse în confruntare directă. În al doilea rând, se păstrează un canal de comunicare. În al treilea rând, crema financiară a Rusiei e împotriva lui Putin.”

Avem șanse”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel