Trei români bănuiţi de tâlhărie şi tentativă la omor în Germania, prinşi de poliţişti - Video
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
În urma investigaţiilor derulate de poliţiştii de investigaţii criminale români şi a cooperării poliţieneşti internaţionale, au fost depistaţi 3 bărbaţi, bănuiţi de tâlhărie şi tentativă la omor, fapte ce ar fi fost comise în Germania.

În urma investigaţiilor derulate de poliţiştii de investigaţii criminale români şi a cooperării poliţieneşti internaţionale, au fost depistaţi 3 bărbaţi, bănuiţi de tâlhărie şi tentativă la omor, fapte ce ar fi fost comise în Germania. La data de 26 ianuarie 2022, autorităţile germane au iniţiat o operaţiune, prin intermediul ENFAST (European Network for Fugitive Active Search Teams), având ca obiectiv localizarea şi reţinerea a 3 cetăţeni români, faţă de care au fost emise mandate europene de arestare, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă la omor.

Persoanele urmărite sunt bănuite că, la data de 19 decembrie 2021, ora 01.45, aflându-se în oraşul german Augsburg, în urma unei înţelegeri prealabile, ar fi pătruns în locuinţa victimelor, soţ şi soţie, în vârstă de 83, respectiv 71 de ani şi le-ar fi lovit în zona capului, producându-le leziuni grave, care le-ar fi pus viaţa în pericol.

Ulterior comiterii faptei, cei trei ar fi părăsit Germania, cu scopul de a nu fi depistaţi.

VIDEO: 

Ce se întâmplă cu cei trei suspecţi



Activităţile investigative derulate de către F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigaţii Criminale, cu sprijinul structurilor teritoriale de urmăriri din cadrul serviciilor de investigaţii criminale din Dolj şi Maramureş, precum şi al F.A.S.T. Germania (B.K.A.), au condus la depistarea şi reţinerea celor 3 bărbaţi, doi dintre ei, de 37 şi 32 de ani, fiind depistaţi în România, în judeţele Dolj, localitatea Filiaşi şi Maramureş, localitatea Baia Mare, la datele de 1, respectiv 2 februarie.

În prezent, faţă de cei doi bărbaţi, depistaţi în România, se desfăşoară activităţi procedurale, în vederea predării către autorităţile germane. Cel de-al treilea a revenit în Germania, unde a fost capturat.

Schimbul de date a fost asigurat de către Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, beneficiindu-se de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel