Trei români, arestaţi în Franţa. Escrocau turişti la Turnul Eiffel
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 06 mai 2022, 19:37
WhatsApp
Fotografie creată de Daria Obymaha, de la Pexels
Doi bărbaţi şi o femeie din România au fost arestaţi în Franţa, pentru că ar fi escrocat turişti lângă Turnul Eiffel. 

Cei trei au fost reţinuţi în suburbiile Aulnay-sous-Bois şi Drancy în urma unei anchete care a durat mai multe luni şi au fost plasaţi în arest preventiv.

De asemenea, poliţia a confiscat în cursul percheziţiilor peste 16.000 de euro bani lichizi, trei vehicule de lux, valute străine şi documente de transfer de bani.

Cele trei persoane arestate sunt bănuite că au înşelat turişti cu jocul alba-neagra, în zona Champs de mars de lângă Turnul Eiffel.

"Biletul de intrare era 50 de euro şi fiecare masă putea să strângă până la 1.000 de euro pe oră", potrivit sursei citate, care a precizat că singurii care câştigau erau de fapt complici ai celui care manipula paharele, dându-se drept jucători şi incitându-i pe turişti să mizeze.

Ancheta a fost lansată în octombrie 2021 de departamentul de combatere a imigraţiei ilegale al prefecturii Parisului. Anchetatorii au identificat "şase mese" în jurul cărora "gravitau circa 40 de indivizi", falşi jucători, dar şi supraveghetori, toţi originari din România.

În ultimele săptămâni, poliţia pariziană a întreprins mai multe operaţiuni de combatere a escrocheriilor, precum şi a comerţului ambulant clandestin în acest sector, unde turiştii au revenit odată cu sfârşitul crizei sanitare generate de Covid-19, menţionează AFP, conform Agerpres.

Români condamnați în Austria pentru furt de seifuri, furt de camioane și trafic de persoane

În încercarea de a-i impresiona pe judecători, un român care fura seifuri în Austria a apelat la o poveste lacrimogenă, căutând a motiva faptele sale ilegale. Cu toate acestea, judecătorul l-a condamnat la un an de închisoare.

Primul furt s-a petrecut într-un restaurant unde acesta a intrat împreună cu un complice și a furat două seifuri care conțin în jur de 35.000 de euro. De asemenea, dă spargerea într-un magazin de telefoane mobile, unde fură trei telefoane mobile în valoare de peste 3.000 de euro numerar și un ceas de mână. El oferă unele dintre bunuri spre vânzare pe internet.

O spargere într-un alt magazin eșuează deoarece alarma se declanșează. Când a lucrat pentru o scurtă perioadă ca om de serviciu într-o companie din Oberland, el și unchiul său au măturat praful, dar au golit și câteva dulapuri.

G Ad:

Pentru procuror este clar: acuzatul face parte dintr-o afacere de familie criminală. Deși românul protestează plin de convingere, pedeapsa este de un an de închisoare. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro