Trei polițiști au fost uciși și alți doi răniți, într-un atac armat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Trei poliţişti au fost ucişi miercuri seara prin împuşcare de către un bărbat înarmat, în vârstă de 24 de ani, iar alţi doi au fost răniţi, la Moncton, principalul oraş din New Brunswick, o provincie în estul Canadei, a anunțat poliţia federală.

O a treia persoană a fost rănită şi spitalizată, în urma acestui atac armat, au anunţat serviciile de sănătate din provincie, fără să se ştie dacă este vorba despre un poliţist.

O urmărire era în curs, în noaptea de miercuri spre joi, într-o încercare de localizare a suspectului, un bărbat în vârstă de 24 de ani, identificat ca fiind Justin Bourque de către Jandarmeria Regală din Canada (GRC), într-un mesaj postat pe contul de Twitter, în care nu sunt precizate circumstanţele atacului.

Jandarmeria din New Brunswick a difuzat o imagine cu suspectul, care poartă o uniformă militară şi are asupra sa două arme de foc. În fotografie apare un bărbat cu părul ceva mai lung, blond, şi o bandă de pe cap, nebărbierit şi cu un rucsac kaki în spate.

Suspectul se ascundea într-un cartier plin de vegetaţie din nordul oraşului, potrivit poliţiei, care le-a cerut locuitorilor să nu iasă din case şi să se baricadeze. "Rămneţi înăuntru. Închideţi uşile", i-a sfătuit poliţia federală, cerând automobiliştilor să nu intre în zona de urmărire.

Primarul oraşului Moncton George Leblanc a reluat acest mesaj care îndeamnă la prudenţă şi a cerut "tuturor locuitorilor să respecte avertismentele" poliţiei, care acţionează "în condiţii extrem de dificile".

Leblanc a recomandat persoanelor care nu erau în măsură să revină acasă să meargă la prieteni sau familie şi să "rămână până la noi ordine".

"Adresez cele mai sincere condoleanţe familiilor poliţiştilor decedaţi şi colegilor acestora. Curajul şi acţiunea lor de (miercuri) seara vor rămâne întipărite în amintirile noastre", a mai declarat primarul acestui oraş cu aproximativ 70.000 de locuitori.

"Este vorba despre o seară foarte dificilă pentru comunitatea noastră, rămâneţi calmi dar vigilenţi. Sunt încrezător în faptul că GRC va restaura în curând pacea şi ordinea", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel