Trei plante de apartament pe care nu ar trebui să le ții în dormitor: scapă imediat de ele
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 17 aug 2022, 16:32
WhatsApp
Trei plante de apartament pe care nu ar trebui să le ții în dormitor  -  scapă imediat de ele. Sursa - Pexels
Trei plante de apartament pe care nu ar trebui să le ții în dormitor - scapă imediat de ele. Sursa - Pexels
Florile de interior vor decora orice cameră și o vor face mai confortabilă.

În acest scop, majoritatea dintre noi preferă să-și decoreze apartamentele cu plante. Dar puțini știu că unele plante pot aduce daune sănătății, dacă mirosul lor este inhalat o lungă perioadă de timp. 

Cu toate acestea, fiecare floare ar trebui să aibă locul ei în casă. Unele pot fi puse în sufragerie sau dormitor, în timp ce altele - în bucătărie sau birou.

Miros urât în casă? Cumpără două plante ieftine, cu un parfum încântător și problema va rămâne o amintire

Orhideea. Această floare grațioasă și fragilă nu trebuie plasată în dormitor, deoarece pot apărea slăbiciuni sau anxietate. În unele cazuri, persoanele pot suferi de insomnii.

Există, de asemenea, și superstiții asociate cu orhideea. Se crede că floarea este capabilă să atragă vitalitatea unei persoane.

Săpun cu semințe de mac, făcut în casă: se face simplu, este ieftin și oferă multă satisfacție

Monstera. Această plantă verde nu este recomandată pentru camera copiilor. Monstera poate provoca alergii, iar sucul ei este otrăvitor.

Crinul de cameră. Aceste flori vor decora orice interior, dar nu trebuie să le lăsați în dormitor. Mirosul lor puternic provoacă dureri de cap. În plus, pot apărea insomnii și oboseală.

BONUS. Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele 

 

Se știe că plantele de cameră au o anumită energie. În timp ce unele sunt capabile să curețe aura casei și să atragă dragostea și norocul, altele au o energie distructivă.

Feriga este renumită pentru energia sa proastă. Din cele mai vechi timpuri, s-a crezut că această plantă este un simbol al morții și al tristeții. Plantă atrage incendii, daune proprietății și oportunități ratate. De asemenea, îi duce pe oameni în depresie.

Lianele sunt capabile să devoreze energia banilor. Proprietarii lor sunt mereu îngropați în datorii. Toate planurile lor se termină cu un eșec financiar.

Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare

Iedera emană o energie masculină negativă, care îi alungă pe bărbați din casă. În același timp, dacă un bărbat nu pleacă de acasă, atunci își pierde capacitatea de a câștiga bani, iar acest lucru duce adesea la divorț.

Azaleea este o plantă mai inofensivă, care  aduce însă dezechilibru energiei casei. Deci, energia banilor va părăsi casa ta, iar capacitățile financiare vor fi reduse, lucru care duce la dificultăți financiare. 

 

BONUS. Aceste plante alungă gândacii: pune-le în casa ta și insectele vor dispărea  

 

Dacă gândacii v-au invadat apartamentul, este incredibil de dificil să-i eliminați.

Gândacii terorizează gospodinele, chiar dacă mențin o curățenie perfectă în casă și folosesc mijloace agresive. Există câteva plante, al căror miros gândacii nu-l suportă.

Puteți lupta însă cu acești dăunători cu ajutorul unor remedii naturale: vorbim despre plante, care resping gândacii. 

Dovlecei congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș

Gândacii nu tolerează mirosul frunzei de dafin. Se recomandă așezarea frunzelor în locurile unde apar adesea gândacii: sub chiuvetă, pe mese, dulapuri, lângă coșul de gunoi. Pentru a face mirosul mai puternic, măcinați frunzele de dafin într-un mojar și răspândiți această pulbere în apartament.

Spilcuța este o plantă medicinală, care seamănă cu o margaretă cu petale lungi. Poate fi albă sau roz. Floarea nu doar că respinge insectele, dar le dăunează și sistemului nervos. Puneți în apartament  buchete de spicluță.

Spray-ul care șterge orice urmă de praf din casă. Îl poți face acasă dintr-un singur ingredient

Mirosul de mentă nu este agreat de gândaci, dar este plăcut pentru oameni. Împrăștiați frunzele de mentă în zonele în care frecvent vin insectele. Pentru a face mirosul mai puternic, menta poate fi zdrobită într-un mojar.

O altă floare care este un dușman de moarte al gândacilor este tanaceul comun. Aceasta este o floare sălbatică care este ușor de găsită pe câmp. În sezonul rece, puteți cumpăra flori de tanaceu din plafar. Puteți răspândi florile prin casă sau trata suprafețele cu un decoct de tanaceu.

Ramurile și frunzele de soc sunt otravă pentru gândaci. Puneți părțile plantei în locuri unde apar adesea dăunători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?