Trei ore în vamă pentru o vacanţă în Grecia. "Inadmisibil, nu mai avem apă, copiii nu mai pot de cald"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Românii care au mers spre Grecia azi au avut parte de cozi kilometrice la vama Kulata. 

Andrei a plecat joi cu familia în Halkidiki şi a trecut prin singurul punct de frontieră deschis, Kulata – Promachonas. A aşteptat în maşină, cu soţia şi cei doi copii, timp de trei ore la o temperatură de 35 de grade Celsius.

„De la zece jumate, e inadmisibil, un singur punct de control, nu se poate. Şi mai avem doi kilometri, copii nu mai pot de cald, nu mai avem apă”, a declarat Andrei, conform Mediafax. 

Intervenţie a MAE

Autorităţile elene au impus de la 1 iulie completarea unui formular în urma căruia turiștii primesc un cod unic cu care pot intra în ţară, însă un singur punct de trecere a frontierei are tehnologia necesară pentru verificarea acestui cod. În contextul întârzierilor înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias, căruia i-a prezentat situația cu care se confruntă cetățenii români aflați în tranzit către Grecia.

Ministrul a făcut apel pentru găsirea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră și a sugerat deschiderea și altor puncte de frontieră, având în vedere începerea sezonului turistic.

O primă măsură deja luată este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE, a anunțat MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel