Trei morţi şi doi răniţi, într-un nou incident cu armă de foc într-un campus universitar din Idaho, SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Trei morţi şi doi răniţi, într-un nou incident cu armă de foc într-un campus universitar din Idaho, SUA
Trei morţi şi doi răniţi, într-un nou incident cu armă de foc într-un campus universitar din Idaho, SUA
Un incident cu armă de foc produs duminică noaptea în campusul Universităţii Virginia (estul SUA) s-a soldat cu trei morţi şi doi răniţi, a anunţat poliţia pe Twitter, care a avertizat că suspectul este încă în libertate, ''înarmat şi periculos'', relatează Reuters şi AFP. 

Poliţia universităţii a identificat drept suspect pe studentul Christopher Darnell Jones, precizând că mai multe agenţii sunt implicate în căutarea acestuia.

Jones purta o jachetă purpurie, pantofi roşii şi jeanşi albaştri şi ar putea conduce un SUV negru, potrivit autorităţilor. Acesta este cel mai recent incident dintr-o serie de violenţe armate în colegiile şi campusurile universitare din SUA în ultimii ani.

Din nou, este vizat Al Doilea Amendament al Constituţiei care garantează dreptul de a purta arme...

În paralel, în statul Idaho (vest) poliţia a anunţat că anchetează un incident separat după descoperirea corpurilor a patru studenţi într-o casă din oraşul Moscow, în apropierea Universitatea statului Idaho, aparent fiind vorba de victimele unei omucideri.

Vărsarea de sânge a alimentat dezbaterea despre restricţii mai dure privind accesul la arme de foc în Statele Unite, unde Al Doilea Amendament al Constituţiei garantează dreptul de a purta arme.

Vezi și - Atac armat în SUA, la un liceu din Saint-Louis (Missouri). Cel puţin două persoane au murit și 6 au fost rănite

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte şase rănite în luna octombrie 2022, într-un liceu din Saint-Louis, statul Missouri, centrul SUA, atacatorul fiind împuşcat mortal de forţele de ordine, a declarat poliţia locală, relatează AFP şi Reuters.

O femeie adultă şi o tânără au murit şi alte câteva persoane au fost rănite, a declarat şeful poliţiei din Saint-Louis, Mike Sack. Agenţii de poliţie, care au sosit la faţa locului în urma unui apel de urgenţă, au avut un schimb de focuri cu atacatorul, care a fost împuşcat şi a decedat din cauza rănilor, potrivit sursei citate.

'Suspectul pare să aibă în jur de 20 de ani', iar identitatea lui nu a fost încă stabilită definitiv, a precizat şeful poliţiei. Atacurile armate, în special în instituţii de învăţământ, sunt un flagel în Statele Unite.

În mai, un adolescent a ucis 19 elevi şi două profesoare la o şcoală primară din Uvalde, Texas. 

Vezi și: Atac armat în SUA. Cel puţin trei morţi în Oklahoma, suspectul a decedat (poliţia)

'Putem confirma că patru persoane au murit, printre care atacatorul', într-un atac armat la spitalul St Francis, a anunţat poliţia oraşului pe Twitter. Forţele de ordine indicaseră anterior că au intervenit 'mai devreme în cursul după-amiezii' la faţa locului pentru 'un bărbat înarmat cu o puşcă' într-o clădire a spitalului.

'Poliţia verifică în prezent fiecare cameră din clădire pentru a exclude posibile ameninţări', a adăugat acesta în comunicatul care menţiona 'mai mulţi răniţi'. Atacatorul s-a sinucis, a declarat consilierul municipal Jayme Fowler pentru un post local de televiziune. 'Trei trecători nevinovaţi şi-au pierdut viaţa', a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a fost ţinut la curent cu privire la atacul armat, a anunţat Casa Albă care a spus că urmăreşte îndeaproape situaţia şi oferă autorităţilor locale asistenţa de care au nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel