Trei medici ONU, uciși. Antonio Guterres, secretarul general al organizației, decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat atacul în care şi-au pierdut viaţa trei medici angajaţi ai Naţiunilor Unite, informează dpa şi Reuters.

Antonio Guterres a condamnat acest atac "în termenii cei mai fermi", conform unei declaraţii dată publicităţii de purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric. Oficialul Naţiunilor Unite nu a oferit detalii suplimentare despre atacul produs în faţa unui mall şi al unei bănci din Benghazi, soldat şi cu rănirea a trei persoane.

"Secretarul general cheamă toate părţile să respecte armistiţiul în timpul Eid al Adha şi să se întoarcă la masa negocierilor pentru a urmări viitorul paşnic pe care poporul Libiei îi merită", conform sursei citate.

În jurul orei la care s-a produs explozia, mareşalul Khalifa Haftar, comandantul Armatei Naţionale Libiene, a anunţat o încetare a operaţiunilor militare timp de 48 de ore pe perioada celebrării Eid al-Adha, Sărbătoarea musulmană a Sacrificiului care începe sâmbătă. La solicitarea Franţei, Consiliul de Securitate al ONU urma să se întâlnească în cursul zilei de sâmbătă pentru a discuta despre ultimele evenimente din Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel