Trei ingrediente care îmbunătățesc gustul cafelei: doar adaugă-le în ceașcă și savurează o băutură senzațională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trei ingrediente care îmbunătățesc gustul cafelei, doar adăugă-le în ceașcă și savurează o băutură senzațională. Sursa - Pexels
Trei ingrediente care îmbunătățesc gustul cafelei, doar adăugă-le în ceașcă și savurează o băutură senzațională. Sursa - Pexels
Unele persoane servesc, dimineața, o ceașcă de cafea simplă și ziua poate începe. Altele însă simt f iecare notă a acestei băuturi populare și nu pot consuma o cafea prost făcută.  

Se știe că până și cea mai ieftină cafea poate fi preparată delicios. Trebuie doar să știi câteva trucuri.

Ai nevoie de sare, piper și puțin unt. Sarea este un potențiator de aromă, la fel ca și zahărul, care îndepărtează amărăciunea din cafea.  

Roșii marinate cu miere: o gustare originală de vară, care nu te va dezamăgi

De îndată ce cafeaua este gata, adăugați trei boabe de piper și lăsați-le 2 minute. Turnați, apoi, băutura într-o ceașcă și scoateți boabele de piper. Adăugați zahăr, un praf de sare și, după dorință, o linguriță de unt.

Tort de ciocolată, un desert pe care toată lumea îl adoră. Doar amestecă ingredientele și rețeta e gata

Americanii numesc astfel de cafea Bulletproof (nume dat de inventatorul ei, Dave Asprey). Această cafea accelerează activitatea creierului și revigorează. Dacă nu ai timp pentru un mic dejun complet, o cafea cu unt te va ține sătul și câteva ore.

 

 

BONUS. Cum se face cafeaua turcească mai gustoasă și mai aromată: iată câteva secrete

 

 

Toată lumea iubește cafeaua turcească nu doar pentru gustul ei deosebit, ci și pentru modul special de preparare.  

Cafeaua proaspătă măcinată este, de fapt, cheia succesului. De obicei, gospodinele au acasă mici râșnițe de cafea. Cafeaua măcinată trebuie depozitată într-un recipient de sticlă închis ermetic.

Servirea cafelei este un aspect important și are un impact deosebit asupra gustului. Se servește în cești mai mici decât cele pentru alte tipuri de cafea. 

Înghețată de casă cu afine: o rețetă ușoară, pe care o poate face și un copil

De asemenea, ibricul, în care se face cafeaua, trebuie să fie din cupru sau oțel inoxidabil. Se recomandă ca ibricul să fie mic pentru o ceașcă sau maxim două cești de cafea.

Puneți și apă alături de cafea: apa ajută la împrospătarea gurii înainte de a gusta cafeaua, care conține cofeină, considerată un diuretic, iar apa ajută la echilibrarea lichidelor. 

 

De ce se bea cafeaua alături de un pahar de apă 

 

În Grecia, cafeaua este întotdeauna servită alături de apă. Fie că te afli la o terasă și primești sticla de apă rece și pahare, fie că ești pe plajă și, alături de cafea, primești o sticlă de apă la 0,5 l, fără excepție, vei servi cafeaua, indiferent de tipul ei, alături de apă. Și nu este un simplu gest de ospitalitate, așa cum probabil te-ai fi gândit. 

A-ți bea cafeaua alături de un pahar de apă este la fel de important precum sfatul de a consuma zilnic 2 litri de lichide. 

Sticks-uri de morcovi, o alternativă excelentă la chipsurile din comerț. Copiii îi vor adora

 

Iată motivele pentru care se bea cafeaua alături de apă: 

 

1. Deshidratarea

După 8 ore de somn, ești deshidratat/ă. În plus, cafeaua este un diuretic, adică îți deshidratează și mai mult organismul, iar dacă vei rata paharul de apă, cafeaua te va deshidrata și mai mult. 

2. Iritarea stomacului

Cafeaua este destul de acidă și-ți poate irita stomacul dacă este primul lucru pe care-l consumi dimineața. Desigur, medicii recomandată să bei cafea după micul dejun, dar, dacă nu faci asta, stomacul tău îți va mulțumi și pentru paharul de apă. 

Clătite din mere și dovlecei. Un desert sănătos și delicios

3. Are gust mai bun

Cafeaua are un gust mai bun când nu ai alte arome în gură. Astfel, dacă vei bea un pahar de apă înainte de a-ți savura cafeaua, o vei simți mai gustoasă și nu va fi o simplă senzație. 

4. Elimină oboseala

Se spune că la 25 de minute după ce ți-ai băut cafeaua, îți face prezența efectul teobrominei, cauza oboselii neînțelese pe care o ai chiar după ce ai băut cafeaua, ce ar fi trebuit să aibă efect energizant. Consumul de apă reduce acest efect, dând startul unei zile pline de energie. 

 

Beneficii pentru sănătate

 

Cafeaua conține mulți compuși benefici pentru sănătate, inclusiv cofeină și acid clorogenic. Studiile arată că este legată de prevenirea afecțiunilor cronice și degenerative, inclusiv cancerul, tulburările cardiovasculare, diabetul și boala Parkinson, scrie Medical News Taday. 

Cofeina, compusul cel mai frecvent studiat din cafea, exercită efecte pozitive asupra funcției renale, iar consumul zilnic de cafea este legat de un risc mai scăzut de boală cronică de rinichi. Deși alți compuși din cafea sunt mai puțin studiați, compuși precum acidul clorogenic și trigonelina sunt cunoscuți că reduc inflamația generalizată și stresul oxidativ.

A ști mai multe despre modul în care consumul de cafea afectează incidența altor afecțiuni legate de rinichi ar putea ajuta factorii de decizie să ia măsuri pentru a reduce riscul oamenilor de a dezvolta boli renale progresive.

Tartă cu banane și ciocolată: un desert uimitor de delicios. Blatul sfărâmicios și umplutura moale te vor cuceri

Recent, cercetătorii au investigat efectele consumului de cafea asupra leziunii renale acute (AKI), atunci când rinichii își pierd brusc întreaga funcție sau parțial. 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel