Trei electricieni de la mina Lonea au fost electrocutați
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
miner_mina
miner_mina

Trei electricieni de la Exploatarea Minieră (EM) Lonea au fost răniți în noaptea de miercuri spre joi din cauza unui arc electric produs în timp ce încercau să repare un transformator din subteran.

Accidentul a avut loc când, în timpul unei intervenţii la transformatorul care deserveşte instalaţia electrică a unui abataj cu banc subminat şi a lucrărilor aferente, s-a produs un arc electric care i-a surprins pe cei trei electricieni, dintre care unul este şeful de echipă, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, Oana Stoicuţa.

Cei trei accidentați, surprinși de flama electrică declanșată de transformatorul aflat unui abataj de pe o galerie din mină, au suferit arsuri de gradele I şi II la nivelul feţei şi al mâinilor. După ce au fost scoși la suprafață, electricienii au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, starea lor fiind stabilă acum.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara şi Serviciul de Sănătate şi Securitate în Muncă al CNH Petroşani a dispus o anchetă pentru a identifica cauzele și împrejurările producerii accidentului.

La CNH Petroşani sunt încadrați aproximativ 7.700 de angajaţi, iar ultimul accident colectiv de muncă a avut loc în februarie 2011, soldat cu moartea a cinci electricieni la EM Uricani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel