Trei cumpărători pentru Chelsea. Candy's Blue Football pare favorit
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto de Jorono de la Pixabay
Foto de Jorono de la Pixabay
Chelsea Londra va fi vândută de Roman Abramovich. Pentru club mai sunt trei ofertanţi în acest moment. 

Chelsea a fost scoasă inițial la vânzare de proprietarul Roman Abramovici, în urma invaziei Rusiei în Ucraina și înainte ca guvernul britanic să impună sancțiuni oligarhului, oferindu-i efectiv controlul asupra clubului.

Raine a stabilit ca termen limită pentru depunerea ofertelor vineri trecută, mai multe dintre acestea fiind făcute publice, în timp ce surse apropiate tranzacției au declarat că altele au fost depuse în privat.

Pentru a face lucrurile să avanseze, Reuters a fost informată că Raine, în consultare cu clubul, va reduce lista scurtă, procesul fiind încetinit de ofertele revizuite care încă mai sosesc.

Unul dintre cei trei ofertanți care și-au făcut publice ofertele vineri, consorțiul Candy's Blue Football, și-a revizuit oferta luni, au declarat pentru Reuters, după ce li s-a alăturat „o altă mare instituție financiară coreeană", scrie Mediafax.

Candy a mărit oferta iniţială

Dezvoltatorul imobiliar britanic Candy a înaintat vineri o ofertă de peste două miliarde de lire sterline (2,63 miliarde de dolari) către Raine, dar de atunci și-a majorat oferta „semnificativ", fără a dezvălui cu cât sau numele noului investitor.

În consorțiul său se alăturaseră deja companiile sud-coreene Hana Financial Group și C&P Sports Limited înainte ca noi investitori să se alăture demersului.

„Consorțiul Blue Football Consortium are acces la capital imediat, cu fonduri disponibile pentru desfășurare încă din prima zi", a declarat Brian Gordon, partener al Squire Patton Boggs, firma de avocatură care lucrează cu Blue Football Consortium.

„Oferta provine de la co-investitori credibili a căror atitudine față de guvernanță este de top."

Guvernul trebuie să dea o licenţă specială pentru vânzare

În următoarele câteva săptămâni, un cumpărător sau cumpărători preferați vor fi înaintați guvernului, care trebuie să emită o licență specială pentru orice vânzare și care are nevoie de dovezi că Abramovici nu va obține niciun câștig financiar.

De acolo va depinde de potențialul cumpărător să treacă testul proprietarilor și directorilor din Premier League, înainte de a finaliza o preluare.

Testul este reprezentat de factorii care ar interzice unei persoane să devină proprietar sau director al unui club.

Printre aceștia se numără condamnările penale pentru o gamă largă de infracțiuni, o interdicție din partea unui organism sportiv sau profesional și încălcări ale anumitor regulamente cheie din fotbal, cum ar fi trucarea meciurilor.

Alături de oferta lui Candy, celelalte două consorții care și-au făcut publice ofertele săptămâna trecută au fost familia Ricketts, proprietara clubului Chicago Cubs, și perechea formată din fostul președinte al clubului Liverpool, Martin Broughton, și președintele World Athletics, Sebastian Coe.

Unele oferte au fost făcute publice abia luni, firma londoneză de investiții globale Centricus confirmând luni că s-a oferit să cumpere Chelsea, o mișcare condusă de cofondatorul Nizar Al-Bassam și de directorul executiv Garth Ritchie, despre care se spune că sunt posesori de abonamente.

Presa britanică a menționat mai mulți alți ofertanți, printre care Saudi Media, condusă de omul de afaceri Mohamed Alkhereiji.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel