Trei chitare ale lui Eddie van Halen, vândute cu sume uriaşe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Trei chitare legendare la care a cântat sau care au apărut în videoclipurile regretatului rocker Eddie Van Halen au fost vândute cu o sumă totală de peste 422.000 de dolari la o licitaţie, a anunţat casa Julien's Auctions, citată vineri de DPA.

Cea mai valoroasă s-a dovedit a fi o chitară electrică personalizată Kramer proiectată de Van Halen şi tehnicianul Matt Bruck, care s-a vândut miercuri cu un preţ uimitor: 231.250 de dolari.

Instrumentul de culoare roşie, cu dungi albe şi negre, i-a fost prezentat de Van Halen în 1991 lui Bryan Cush, proprietarul Cush's Centenary Oyster House din Shreveport, Louisiana. Chitara a fost expusă mulţi ani la bar şi era folosită de Van Halen când venea în vizită, potrivit Julien's Auctions. În preţul de achiziţie au fost incluse o pană albă de chitară Van Halen şi două permise de acces în culise, pe unul dintre acestea fiind menţionat "Bertinelli Guest", aparent cu referire la cea care a fost soţia muzicianului timp de 26 de ani, actriţa Valerie Bertinelli.

La licitaţie a fost vândută de asemenea o variantă miniaturală a acestei chitare, cu care apare în videoclipul "Hot For Teacher" copilul actor Bryan Hitchock, în timp ce interpretează o versiune mai tânără a lui Van Halen. Chitara a fost vândută cu 50.000 de dolari, împreună cu o serie de obiecte reprezentative, printre care ţinuta din trei piese purtată de Hitchcock în videoclipul din 1984.

A treia chitară vândută a fost modelul electric EH Charvel Art Series care i-a aparţinut lui Van Halen, adjudecată pentru 140.800 de dolari. Obiectul cu design abstract alb-negru prezintă o posibilă arsură de ţigară, conform casei de licitaţii.

Van Halen, clasat de revista de specialitate Rolling Stone drept cel de-al optulea cel mai important chitarist din istoria rock'n'roll, a murit în octombrie în urma unui cancer la gât, la vârsta de 65 de ani, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel