Trei cai „în călduri“ au făcut ravagii în centrul Vasluiului / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Trei cai „în călduri“ au făcut ravagii în centrul Vasluiului /  Sursă foto: Captură Youtube
Trei cai „în călduri“ au făcut ravagii în centrul Vasluiului / Sursă foto: Captură Youtube
Scene incredibile pe străzile orașului Vaslui. Trei cai în călduri au făcut ravagii, distrugând mașini și spărgând geamuri.

Scene șocante au avut loc joi dimineață în muncipiul Vaslui. Trei cai, un armăsar și două iepe, au făcut prăpăd în tot orașul, umblând dezlegați pe mai multe străzi. Aceștia ar fi fost scos la păscut undeva pe șesul de la intrare în Vaslui dinspre Rediu. Proprietarii au uitat, însă, să-și mai priponească animalele, iar acestea au luat la pas mai multe cartiere, distrugând tot ce le-a ieșit în cale.

Pe strada Donici, unul din cai a intrat într-o mașină pe care a avariat-o destul de serios. Conducătorul auto a făcut deja plângere la poliție. Avarii au fost provocate și la Centrul de Afaceri, una dintre cabaline distrugând un geam al clădirii. Caii sunt în călduri și foarte agresivi, motiv pentru care nicio persoană nu a riscat  să se apropie de ei. În aceste momente, în fața Centrului de Afaceri se află mai multe echipaje ale Poliției Locale, care l-au adus și pe proprietarul celor două iepe. De loc din Rediu, acesta a declarat că animalele i-au fost furate ieri, de pe șes. Despre armăsar nimeni nu știe nimic.

Nu este prima dată când aceste animale cauzează probleme în municipiul Vaslui. În luna martie a acestui an, un cal înhămat la căruță a gonit pe contrasens, pe bulevardul  Ștefan cel Mare, în apropiere de Spitalul Județean Vaslui. Cursa s-a oprit în colțul unității sanitare, după ce calul a urcat pe trotuar, unde, din fericire, nu era nimeni, precizează VremeaNoua.

În urm cu o săptămână, două fete au ajuns la spitalul din Rădăuți, după ce au dorit să facă o ședință foto cu un cal. Un bărbat a mers în vizită la unchiul său și, cum fiicele acestuia l-au văzut că venise cu calul, i-au cerut să facă o ședință foto cu animalul. Proprietarul a scos calul în drum și le-a urcat călare pe cele două minore, una de 10 și cealaltă de 11 ani.

Florin M. a mers într-o sâmbătă din luna aprilie la Herghelia Lucina din comuna Moldova Sulița, alături de un grup de prieteni. Florin obișnuia să meargă la Lucina și să călărească de zece ani. În jurul orei 15.00, polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 că la Herghelia Lucina un bărbat a căzut de pe cal și a decedat.  

De asemenea, un bărbat de 37 de ani din Suceava a murit după ce a căzut de pe cal, la o herghelie din comuna Moldova Sulița. El avea o experiență de 10 ani în echitație. Din cercetările ulterioare a rezultat că, după instructaj, grupul a plecat într-o plimbare, pe cai, în perimetrul hergheliei. La un moment dat, Florin s-a depărtat de grup, iar după circa zece minute a fost găsit căzut la pământ. În grupă era inclusiv un medic urgentist, care a încercat să-i acorde primul ajutor acestuia, însă el era deja decedat. Ulterior, personalul medical de la Ambulanță a constatat oficial decesul (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel