Trei avioane americane, interceptate de către aviaţia rusă în Marea Mediterană
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Trei avioane americane, interceptate de către aviaţia rusă în Marea Mediterană / foto ilustrativ pexels
Trei avioane americane, interceptate de către aviaţia rusă în Marea Mediterană / foto ilustrativ pexels
Trei avioane de supraveghere americane au fost interceptate în mod ''neprofesionist'' de către aviaţia rusă, la sfârşitul săptămânii trecute, în Marea Mediterană, a anunţat miercuri Pentagonul.

Sursa citată a precizat că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului, scrie AFP. Cele trei incidente separate implică avioane de recunoaştere P-8A ale marinei americane care zburau deasupra Mediteranei în spaţiul aerian internaţional când au avut loc interceptările, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului SUA al Apărării, căpitanul Mike Kafka.

Ar putea duce la consecinţe mai grave

Deşi nimeni nu a fost rănit, astfel de interacţiuni pot fi sursă de neînţelegeri şi erori care ar putea duce la consecinţe mai grave, a adăugat el, subliniind că Statele Unite au protestat împotriva acestor incidente pe lângă Moscova pe canale diplomatice.

Conform unui oficial american, una dintre aeronavele ruseşti s-a apropiat periculos de un avion american. Aceste incidente aeriene survin într-un moment de tensiune extremă între Statele Unite şi Rusia în jurul Ucrainei. Occidentalii sunt preocupaţi de săptămâni de zile de riscurile unui atac asupra al Ucrainei de către Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de soldaţii la graniţele acestei ţări, o situaţie explozivă în centrul celei mai grave crize cu Moscova de la sfârşitul Războiului Rece, notează AFP, preluat de Agerpres.

Citește și: Biden cere Congresului un buget al apărării de peste 770 de miliarde de dolari

Joe Biden urmează să ceară Congresului un buget al apărării de peste 770 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2023.

Preşedintele american Joe Biden urmează să ceară Congresului un buget al apărării de peste 770 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2023, care începe din 1 octombrie 2022, potrivit declaraţiilor a trei surse aflate la curent cu negocierile, relatează marţi Reuters. Un astfel de buget ar fi superior celui din ultimul an al preşedintelui Donald Trump

Un astfel de buget ar fi superior celui din ultimul an al preşedintelui Donald Trump, de 752,9 miliarde de dolari, însă apropiat de cel de 778 de miliarde din anul fiscal 2022.

Totuşi, congresmenii ar putea să-l suplimenteze, cum s-a întâmplat şi cu bugetul apărării acum în vigoare. Negocierile sunt în desfăşurare şi suma finală va fi anunţată în lunile următoare.

Care sunt principalele posturi de cheltuieli în bugetul american al apărării, citiți continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel