Data publicării:

Trei americani au murit în Australia, după ce un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit în Australia.

Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit la sud-vest de Sydney, impactul lăsându-se cu decesul celor trei membri ai echipajului, americani, conform Agerpres.

Comandatul pompierilor din zonele rurale din statul New South Wales, Shane Fitzsimmons, a indicat că autoritățile australiene au pierdut legătura cu Hercules C-130 în zona muntoasă Snowy Monaro.

Americanii, veniți să ajute

 

Victimele erau americane și făceau parte din pompierii specializați trimiși de numeroase țări pentru a ajuta la lichidarea incendiilor devastatoare australiene. Accidentul a dus bilanțul morților la 32, de la începutul crizei din septembrie 2019.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute, dar Fitzsimmons a subliniat că vântul violent face „foarte dificilă" pilotarea acestor avioane de mari dimensiuni.

Aeronave ținute la sol

 

După incident, compania proprietară a aeronavei a decis ținerea la sol a altor avioane de acest tip, folosite în lupta contra incendiilor.

Astăzi, pompierii s-au confruntat cu o recrudescență a incendiilor cauzată de rafalele de vânt şi de temperatura atmosferică ridicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel