Trei alimente minune pentru digestie. Îți aduc numai beneficii. Recomandarea medicilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (ROMAN ODINTSOV)
Știai că există câteva alimente care ajută foarte multe digestia? Iată despre ce este vorba...

Nutriţia adecvată este necesară nu numai pentru corectarea siluetei, ci şi pentru sănătatea generală şi funcţionarea normală a corpului. Digestia este afectată de mulţi factori, de la stres la viteza de a mânca, scrie Rador, citând Zdrave. Cu toate acestea, digestia poate fi ajutată cu anumite alimente.

Iaurtul

Iaurturile contin bifidobacterii, care îmbunătăţesc procesul digestiv. Ele intră în stomac şi ajută la absorbţia tuturor nutrienţilor pe care îi foloseşte o persoană. În plus, un astfel de produs creează un mediu favorabil pentru digestie. Medicii recomandă iaurt natural, fără coloranţi şi arome, scrie Rador.

Prunele

Aceste fructe sunt cunoscute pe scară largă ca un laxativ natural şi, prin urmare, sunt recomandate celor care au probleme cu constipaţia. Cele mai indicate sunt prunele în locul preparatelor speciale laxative, deoarece aceste fructe nu au efecte secundare, dacă sunt consumate cu moderaţie. Prunele sunt, de asemenea, bogate în fibre, ceea ce le face şi mai sănătoase.

Ovăzul

Mâncărurile preparate din această cereală sunt ideale pentru persoanele care au probleme cu tractul digestiv. În primul rând, ovăzul creează o peliculă în stomac, îndeplinind astfel o funcţie de protecţie. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu gastrită, pancreatită sau ulcer gastric. Această cereală este, de asemenea, foarte bogată în vitamina E, care este considerată un absorbant natural pentru organism şi este utilă în cazurile de indigestie.

Citește și:

De ce ar trebui să renunți la cafea. Șase motive reale

Dacă exageraţi cu cafeaua, este bine să opriţi consumul sau măcar să înlocuiţi o parte din cofeina băută cu alte băuturi sănătoase - precum ceai verde şi sucuri fresh. Dacă vă întrebaţi dacă să renunţaţi la cafea, iată câteva motive pentru a face acest lucru, scrie Rador.

1.Veţi economisi bani. Dacă beţi prea multe cafele pe zi, cu siguranţă veţi economisi bani dacă nu o mai consumaţi. E bine să vă faceţi un mic calcul. Calculaţi câţi bani aţi cheltuit pe cafea în ultima săptămână. Veţi vedea că banii pe care i-aţi plătit pentru băuturile cu cofeină nu sunt deloc puţini. Şi dacă nu sunteţi sigur că doriţi să renunţaţi la cafea, reduceţi consumul. Chiar şi atunci, acest lucru va avea o influenţă asupra cheltuielilor dvs.

2. Aceasta va înceta să aibă influneţă asupra ta. Cu cât beţi mai multă cofeină, cu atât aceasta va avea o influenţa mai mică asupra dvs. Veţi începe să beţi cantităţi uriaşe şi la scurt timp după aceea va veni momentul în care cafeaua nu vă va funcţiona deloc. Bănuim că aţi auzit de oamenii ce susţin că pot bea cantităţi şocante de cafea fără să simtă nimic. Este mai bine să beţi mai puţin, pentru a vă asigura că cafeaua va continua să acţioneze asupra ta. Dacă aţi ajuns deja în punctul în care nu funcţionează, este bine să o opriţi, măcar pentru o vreme.

3. Cafeaua duce la pierderea de vitamine şi minerale! Dacă încercaţi să măncaţi sănătos, cafeaua nu este cu siguranţă cea mai bună băutură. Toate vitaminele şi mineralele pe care încercaţi să le obţineţi în mod constant prin alimente se pierd tocmai din cauza băuturilor cu cofeină. De asemenea, vă poate deteriora zâmbetul. S-a dovedit ştiinţific că dinţii vor deveni mult mai galbeni dacă consumaţi în mod regulat cafea îndulcită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel