Trecerea prin boală, imunitate mai puternică decât vaccinarea. Dr. Mihail Pautov: Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem cu toții
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Trecerea prin boală, imunitate mai puternică decât vaccinarea. Dr. Mihail Pautov: Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem cu toții / Foto: Facebook Mihail Pautov
Trecerea prin boală, imunitate mai puternică decât vaccinarea. Dr. Mihail Pautov: Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem cu toții / Foto: Facebook Mihail Pautov
Medicul Mihail Pautov a vorbit despre studiul potrivit căruia trecerea prin boala COVID-19 oferă o imunitate mai puternică de cât vaccinarea.

Trecerea prin boală ar fi oferit o imunitate mai puternică decât vaccinarea în timpul valului Delta, potrivit cercetătorilor ( Vezi știrea AICI). Medicul Mihail Pautov a vorbit despre acest studiu și a menționat care sunt întrebările cheie pe care ar trebui să și le pună o persoană care se gândește să nu se vaccineze împotriva COVID-19.

"A apărut recent un studiu care spune că trecerea prin boală îți oferă, de fapt, o imunitate mai bună decât vaccinarea, ceea ce e un lucru extraordinar pentru că persoanele care trec prin boală intră în contact cu acest virus și nu intră în contact doar cu proteina spike, ci cu toate celelalte proteine și fac o imunitate mai robustă, mai de calitate. Întrebarea însă pe care ar trebui să ne-o punem cu toții, pentru că foarte mulți zic că acum: "Ha, e mai bine să trecem prin boală decât să ne vaccinăm", întrebarea pentru cei care susțin asta este următoarea: Oare câți dintre cei care trec prin boală rămân în viață ca să spună această poveste? Câți rămân în viață ca să dezvolte în realitate acea imunitate mai bună?

Întrebările pe care ar trebui să și le pună o persoană care decide să nu se vaccineze

Decizia pe care trebuie să o ia cei care nu s-au vaccinat, cred că ar trebui să aibă următoarele întrebări: Ești tânăr Ești sănătos? Treci ușor prin răceli și gripă și vrei să te vaccinezi pentru că îți este frică? Sunt ok, cel mai probabil vei avea Omicron și vei face imunitate împotriva COVID, o imunitate în mod cert la fel de bună cum este imunitatea dată de vaccin.

Ești în vârstă? Ai comorbidități? Ai diabet, hipertensiune și nu vrei să te vaccinezi? Trebuie să îți asumi faptul că poți să faci o formă mai severă de boală și este posibil să nu rămâi aici printre noi ca să ne spui acea poveste a unei imunități mai bune după trecerea prin boală. Ai pe cineva pe care îngrijești care are acele patologii, are comorbidități? În mod cert trebuie să îți faci cel puțin cele două doze de vaccin.", a explicat medicul Mihail Pautov într-o filmare postată pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel