Data publicării:

Trecerea de pietoni care se ridică dacă depășești viteza. Titi Aur: Îți sar dinții, dar parcă s-a mers puțin prea departe / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre limitatorul de viteză inteligent instalat la Ghermănești, județul Ilfov.

În cadrul emisiunii DC Conducem, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre un proiect realizat la Ghermănești, Ilfov, unde un limitator de viteză inteligent se ridică automat când șoferii depășesc viteza legală de condus în acea zonă.

„Am văzut o știre că la Ghermănești se face o trecere de pietoni care, dacă vii cu viteză, se ridică. Întrebarea mea e următoarea: Nu e mai simplu cu un semafor?

De ce trebuie să pun un mecanism care să se ridice - deși cred că e o idee interesantă, pentru că dacă vii cu viteză, să îți sară dinții din gură - când e mai simplu să pun un semafor care să se aprindă pe roșu. Parcă e un pic prea departe!

Pentru acel mecanism pot fi tot felul de probleme tehnice. Cu investiția aia, care acum ridică o platformă, se puteau cumpăra mai multe semafoare. Instalația respectivă are nevoie de curent, de întreținere. E bună ca inițiativă, dar aș vrea să înțeleg de ce nu s-a mers pe varianta cu semafoare, că mi se pare mai ușor de făcut“, a zis Titi Aur.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Ce faci când intri într-o intersecție. Titi Aur: Asta e o lecție pe care trebuie să o învețe fiecare șofer / video

„La Galați, pe faleza superioară, este o trecere de pietoni supra-înălțată, dar problema este că nu poți să intri cu viteză pe ea pentru că e făcută destul de abrupt și de pătrățos. Când intri cu viteză te aruncă în sus și când aterizezi, aterizezi direct pe baia de ulei. Acolo, șoferii s-au obișnuit - după prima săptămână în care apăreau tot felul de situații cu mașini din care ieșeau scântei - să încetinească până la limita opririi pentru a trece“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

„Nici dacă treci în extrema aia nu e o soluție. Ar trebui gândite și aprobate niște măsuri eficiente, dar decente în același timp. Dacă pui denivelări de-ți sar dinții la fiecare trecere, cu siguranță se va merge foarte încet peste tot. Eu mai glumeam la un moment dat și spuneam că eu știu cum să facă să se ajungă la zero victime în România: Luăm niște picamere și facem drumurile de trebuie să mergem toți cu 3km/h, dar sigur nu se va accidenta nimeni. Nu e bine nici să mergem în extrema aia. Dacă e un drum unde se merge cu 30km/h sau cu 50km/h, faci o denivelare unde să treci cu acea viteză, dar și mai ușor și mai frumos e să pui un semafor, care dacă ai depășit viteza, te oprește. Dacă te oprește 30 de secunde, nu o să mai treci niciodată cu 52km/h“, a spus Titi Aur.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel