Data publicării:

Trecem la ora de iarnă! Ce se întâmplă cu mersul trenurilor. Anunțul CFR

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Transportul feroviar trece la ora de iarnă.

CFR anunță că transportul feroviar trece la ora de iarnă.

"Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul călător că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică 27 octombrie 2024, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora 03:00.

În noaptea de 26/27 octombrie 2024, trenurile de călători și marfă vor fi expediate din stațiile de plecare conform orei oficiale de vară, până la ora 4:00, care va deveni ora 3:00.

VEZI ȘI: Incident în stația CF Brașov: Pantograful rupt al unui tren de călători blochează circulația feroviară

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00 (ora oficială de vară) vor opri în stațiile de parcurs – de regulă în prima stație de oprire destinată călătorilor, evitând opririle în stațiile intermediare – și vor pleca după noua oră a Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4:00, care devine ora 3:00, și care mai au de parcurs o distanță scurtă până la destinație, vor continua mersul până la stația finală.

Trenurile de marfă aflate în circulație după ora 4:00 (care devine ora 3:00) vor continua mersul până la stația finală.

Trenurile vor staționa pentru trecerea la ora oficială de iarnă



Deoarece și în țările vecine se aplică trecerea la ora oficială a Europei, trenurile care circulă între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina și Bulgaria, la data de 27 octombrie 2024, vor respecta orarul stabilit în mersul de tren în vigoare.

VEZI ȘI: Studenții merg "aproape" gratuit cu trenul. Facilitățile pe șine ale noului an universitar

Pe raza a șapte sucursale regionale de cale ferată, 81 de trenuri de călători vor fi afectate de schimbarea orei, dintre care 57 de trenuri aparțin operatorului de stat CFR Călători și 24 de trenuri sunt operate de operatori privați, astfel:

• 48 de trenuri – așteaptă la îndrumare;

• 33 de trenuri –așteată pe parcurs.

La nivel național, 81 de trenuri, aparținând tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, vor staționa pentru 4860 de minute pentru trecerea la ora oficială de iarnă", transmite CFR într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel