"Era ceva acut". Cum a ajuns Dana Rogoz la terapie, după moartea tatălui
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Dana Rogoz
Sursa foto: Facebook Dana Rogoz
Dana Rogoz a povestit cum a luat decizia de a merge la terapie, după moartea tatălui ei, deși a încercat să ignore tot ce simțea.

"Am compensat cu tot ce a presupus maternitatea și am ignorat acea durere. Ajunsesem ca, la un an după moartea tatălui, eu de fapt să nu fi trăit deloc perioada de doliu care e firească, e sănătoasă. Era o situație în care pur și simplu trebuia să-mi spui un cuvânt sau să văd un obiect și să fie de nestăpânit durerea. Era ceva foarte, foarte acut”, a spus Dana Rogoz, la Fresh by Unica.

"Aveam în fiecare noapte coșmaruri. Aveam nevoie de această igienă a minții. Am tot avut nevoie de acest loc, această cale de a mă cunoaște”, a mai spus actrița.

"Așa îmi dau șansa să fiu o mamă puțin mai bună"

"Mi-am dat seama că așa îmi dau șansa să fiu o mamă puțin mai bună. Un copil e oglinda ta. Tu ai senzația că știi cum vrei sau cum nu vrei să fii. Dar cred că e sănătos, cel puțin așa am simțit, să trec prin genul acesta de terapie, să trec prin procesul acesta de autocunoaștere, cu bune și cu rele și cu tot ce mai e prin mine, ca să nu le pun pe umerii lui, respectiv ei”, a spus Dana Rogoz.

Vezi și:  "Comentau de el pe Facebook: "Moșul, moșul". Dana Rogoz, despre diferența de vârstă de 18 ani dintre ea și soțul ei: Și eu aș fi judecat 

"Trebuie să-ți găseșți un om căruia să-i poți spune lucruri pe care nici ție nu ți le spui noaptea"

"Am vrut să normalizez această conversație despre terapie. Noi suntem generația a căror părinți n-ar fi apelat niciodată. «Dar cine? Dar cum? Dar nu-s nebun/ă?» Probabil că ne-a fost mai greu să facem pasul acesta, să cerem ajutor. Dar văd că lucrurile încep să se schimbe, să se normalizeze. Nu e nimic. Probabil că alții au un duhovnic. La un moment dat, trebuie să-ți găseșți un om căruia să-i poți spune lucruri pe care uneori nici ție nu ți le spui noaptea. Trebuie să-ți găsești calea asta de căutare a sinelui și de reorganizare a minții”, a mai spus actrița.

În 2014, Dana Rogoz și-a pierdut tatăl, la doar două luni după ce devenise mamă.

Vezi și:  "Eu aveam 18 ani jumate, el 37". Dana Rogoz, 19 ani de relație cu soțul ei: "Multe alte "amănunte" au contat mai mult decât diferența de vârstă" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel