Data publicării:

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu, care te scapă de stafilococul auriu! Remediu eficient, ușor de pus în practică

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bicarbonatul de sodiu este un remediu universal, folosit pentru tot felul de afecțiuni, inclusiv pentru infecția cu stafilococ auriu. Află, în rândurile următoare, cum se prepară și cum se folosește cel mai eficient tratament împotriva acestei bacterii periculoase.

Alegeri prezidentiale 2024

Apariția infecției cu stafilococ auriu este deteminată de bacteriile din genul Staphylococcus, patogeni care se găsesc, în mod normal, la nivelul pielii, gâtului și nasului. Chiar dacă stafilococii pot exista în organismul nostru, fără să cauzeze vreo problemă, sunt și cazuri când pot provoca simptome specifice unor stări inflamatorii și infecțioase. Astfel de stări apar atunci când aceste bacterii găsesc oportunități de pătrundere în profunzime la nivelul organismului.

Vestea bună este că infecția cu stafilococul auriu poate fi tratată cu ajutorul remediilor casnice, în special a celor pe bază de bicarbonat.

Tratament cu bicarbonat de sodiu pentru stafilococul auriu

În cazul stafilococului auriu, medicii recomandă tratamentul cu antibiotice. Pentru a alege cel mai bun antibiotic, specialistul poate efectua mai multe teste. Dacă infecția a apărut la nivelul pielii, medicul poate face o incizie în leziune, pentru a elimina lichidul colectat.

Atunci când stafilococul auriu pare că nu mai vrea să dispară, nici în urma tratamentului cu antibiotice, foarte bun este remediul cu bicarbonat de sodiu. Acesta are proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice și antiinflamatoare incontestabile.

Prin urmare, se recomandă consumul unei soluții obținute prin dizolvarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece, la 1-2 ore după masă. Specialiștii recomandă acest tratament doar pe termen scurt, pe o perioadă de maximum 2 săptămâni. Țineți cont, însă, că acest tratament nu face minuni, nefiind eficient în toate cazurile. Infecțiile grave trebuie tratate la medic și ținute sub supraveghere.

Deși bicarbonatul de sodiu este, în general, sigur pentru consum, acesta poate avea mai multe efecte negative, dacă este administrat în cantități mari. Acestea sunt: deshidratare, probleme digestive, alterarea echilibrului electroliților, creșterea nivelului de sare în sânge și scăderea cantității de calciu, spasme musculare din cauza reducerii nivelului de calciu, balonare sau aritmii cardiovasculare (bătăi neregulate ale inimii). Mai mult, femeile însărcinate și copiii sub 12 ani ar trebui să evite administrarea zilnică de bicarbonat de sodiu.

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este util pentru eliminarea mai multor tipuri de infestații locale, și anume: candidoza, infecţiile cu Helicobacter Pylliori sau stafilococul auriu.

Bicarbonat de sodiu pentru afecțiuni ale gâtului

Scăpați de durerile în gât provocate de răceală cu următorul remediu: se prepară din două lingurițe de bicarbonat la un pahar cu apă caldă. Pentru relaxarea gâtului, tratamentul se face de 5-6 ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu pentru stomatită și afte

Pentru stomatită, recomandate sunt spălăturile bucale cu bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie, iar pentru afte, indicată este gargara cu o soluţie dintr-un pahar cu apă şi o linguriţă de bicarbonat.

Bicarbonat de sodiu pentru tuse și intoxicații

Într-un pahar cu lapte cald, dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu. Beți amestecul înainte de culcare, pentru a scăoa de tuse și pentru a avea un somn odihnitor.

Bicarbonat de sodiu pentru guturai

Dacă vă confruntați cu secreții nazale abundente, puneți în nas câteva picături de soluție de bicarbonat de sodiu și apă. Lăsați-o să acționeze aproximativ un minut, după care clătiți nările.

Bicarbonat de sodiu pentru durerile de dinți

Durerile de dinți pot fi calmate cu ajutorul unei căni de ceai de gălbenele, în care să dizolvați o linguriță de bicarbonat. Faceți gargară și clătiți de câteva ori pe zi cu soluția rezultată, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel