Tratamentul bolii hemoroidale. Medicul Gabriel Mitulescu, despre alifii: Li se face reclamă. Nu au nicio valoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cum se tratează hemoroizii, cu dr Gabriel Mitulescu (SANADOR). Interviurile DC News și DC Medical
Cum se tratează hemoroizii, cu dr Gabriel Mitulescu (SANADOR). Interviurile DC News și DC Medical
După ce a vorbit despre tratamentul aplicat în cazul hemoroizilor, Gabriel Mitulescu, reputat chirurg și Doctor în Științe Medicale, de la Spitalul Clinic Sanador, a lansat un semnal.

„Observați că nu am spus nimic despre tratamente locale, de tipul alifiilor, supozitoarelor și așa mai departe, pentru că nu au nicio valoare. Boala hemoroidală evoluează în trei perioade. Perioade în care simptomele sunt caracteristice, de exemplu, sângerare, perioade în care nu există niciun simptom, și perioade în care simptomele sunt exacerbate și trebuie să stai la pat. Tratamentele așa zice locale pot să aibă o oarecare influență în criza hemoroidală, să ieși mai ușor din criză, dar niciodată nu pot face nimic în a micșora aportul de sânge arterial. Ați văzut că la o lună, la două luni mai apare câte un produs, i se face reclamă. Dacă ar fi unul bun, nu ar mai apărea altul”, a spus, în cadrul interviului acordat DCNews și DCMedical, medicul Gabriel Mitulescu.

„Cu intervențiile moderne, pacientul are o zi de spitalizare. Intervenția se poate face dimineața, iar seara pacientul să plece acasă sau cel mult a doua zi. Pacientul poate pleca acasă pe picioarele lui. Cei mai mulți pacienți români vin la spital cu stadii avansate de boală. Nu prea avem pacienți în stadii incipiente. De aceea, de multe ori, se ajunge la intervenția chirurgicală”, a explicat Gabriel Mitulescu.

Cum se tratează HEMOROIZII, cu dr Gabriel MITULESCU (SANADOR). Interviurile DC News și DC Medical

Citește și: Hemoroizi, simptomul care nu trebuie ignorat. Mitulescu (SANADOR): Cum poți rămâne cu sechele pe viața de la această boală extrem de comună

„Este delicat, pentru că prezența unor dilatații venoase la nivelul canalului anal nu înseamnă boală, nu înseamnă neapărat că trebuie făcut ceva, decât dacă acele dilatații generează simptome care sunt evident patologice, cum este sângerarea. Nu există situație normală în corpul uman prin care să se producă o sângerare. Mereu este vorba de o situație patologică. Nu poți să pierzi viața pe nicăieri. Revenind, ieșirea mucoasei afară sau o criză de durere, și așa mai departe. De accea s-a căutat în a se aborda de către oameni specializați în domeniul acesta... Rezultatele unor tratamente inadecvate sunt catastrofale. De cele mai multe ori, sunt sechele din cauza cărora oamenii suferă tot restul vieții, în cazul în care nu se aplică niște tratamente corespunzătoare”, a mai spus, în cadrul interviului, Gabriel Mitulescu.

Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel