Traseul glonțului. De ce se tem medicii în cazul Năstase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
nastase_spital
nastase_spital

Potrivt unor surse medicale contactate de DeCe News, glonțul cu care s-a rănit Adrian Năstase a ricoșat din claviculă, a străbătut structurile moi dintr-o zonă vitală a gâtului și a ieșit prin spate,  fără să secționeze vase mari de sânge sau nervi. Medicii au intervenit pentru că există trei plăgi: la intrarea și ieșirea glonțului și la claviculă. Pentru că manifestările nu au fost dramatice, s-a putut temporiza intervenția, pentru echilibrare și investigații suplimentare. În cursul serii s-a făcut o tomografie, iar dimineața se punea problema unui RMN.

Dacă ar fi fost secționată vena jugulară internă, s-ar fi produs o hemoragie dramatică sau un hematom important, spun medicii,  iar chirurgii ar fi trebuit să intervină de urgență. Din fericire, nu a fost cazul. Leziunile nervilor mari au fost deja investigate neurologic. Pacientul nu prezintă pareze sau parestezii care să trădeze faptul că ar fi fost secționat un nerv important.

Medicii  trebuie să exploreze chirurgical plaga pentru a curăța zona de resturi musculare și osoase, care ar putea da infecții, în timp. De asemenea, e nevoie de o operație pentru a constata integritatea vaselor mici, care pot da sângerări discrete, cu acumularea unor hematoame și posibile complicații. Vor fi verificate și posibile secțiuni ale unor filete nervoase mai mici.

Echipa chirurgicală este alcătuită din prof. dr. Mircea Beuran, dr. Șerban Brădișteanu, prof. Ioan Lascăr și dr. Cezar Pavelescu, specializat în chirurgia toracelui.

De remarcat că Mircea Beuran, președintele Societății Române de Chirurgie, a fost ministrul Sănătății în guvernul Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel