Data actualizării:
Data publicării:

Transportul public are prioritate în București - benzi unice dedicate. Bujduveanu (viceprimar), despre marea schimbare care vizează Capitala / video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: STB
FOTO: STB
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL), a anunțat planurile noi pe care le are Primăria Municipiului București, pentru rezolvarea problemei traficului.

„Vechea gândire prin care trebuia să faci autostrăzi prin oraș a dispărut. Cu cât lărgești bulevardul, cu atât vei avea volum mai mare de trafic. Astăzi, la nivelul Municipiului București, am luat datele de la Direcția de Înmatriculări, sunt peste un milion și jumătate de mașini înmatriculate. Doar în București, fără Ilfov! Cu tot cu tranzitul zilei ne ducem spre 2 milioane de mașini, care azi există în București. Toate străzile care au fost proiectate în București nu țin mai mult de 400.000 de mașini. Închipuiți-vă că la un milion și jumătate de mașini înmatriculate în București, ajungem la 1,5 mașini/ locuitor, dacă nu luăm în considerare bătrânii și copiii”, a declarat viceprimarul Capitalei.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit: „Ne îngrijorează totuși unele decizii pe care le-ați luat. Transportul public e prețuit în toată Europa civilizată, dar acolo există o rețea de metrouri dezvoltată, iar în București nu e cazul”.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a explicat că „acum avem extinderi de două magistrale. Într-adevăr, am rămas în urmă cu metroul, dar avem tramvaiul, care se suprapune cu metroul, avem linii de autobuz. Putem considera că suntem privilegiați față de alte zone, unde nu există un transport public atât de diversificat”.

Bogdan Chirieac: „Ilfovul nu are niciun fel de transport public sau e nesemnificativ”.

Stelian Bujduveanu: „Transportul public la nivel de București-Ilfov este integrat complet”.

Bogdan Chirieac: „Păi aveți metrou în Ilfov? Aveți tramvai în Ilfov?”

Stelian Bujduveanu: „Acum urmează să se facă o extindere a metroului pe zona de Ilfov”.

Bogdan Chirieac: „Cuvântul ”acum”, în România, la ritmul de construcție înseamnă 7 sau 10 ani”.

Bandă dedicată pentru autobuze

 

Întrebat dacă la nivelul Municipiului București se dorește realizarea unei benzi speciale pentru autobuze, viceprimarul Capitalei a răspuns:

„Da, iar acest proiect a început deja. Veți vedea că benzile pe care le-am realizat pe Calea Floreasca, pe Strada Aviator Radu Beller, au câștigat pentru transportul public douăzeci de minute în minus. Deci autobuzul care pleca de la Piața Floreasca și trebuia să ajungă de la Spitalul Floreasca la Ștefan cel Mare, ca timp făcea douăzeci de minute, iar astăzi face 3-4 minute. Acești timpi au fost câștigați pentru bucureșteni, iar cea mai mare realizare pe care am avut-o în acest mandat este că nu am sacrificat transportul personal auto pentru aceste benzi dedicate.

Primul instinct, când spune cineva că va crea o bandă unică pentru transportul public, e să te gândești de unde urmează să fie luată acea bandă, că nu se va lua din spațiul verde. O vei lua de pe carosabil; exemplu concret - pe Floreasca am făcut un sens unic din zona de la Spitalul Floreasca-Piața Floreasca, pe sensul de mers spre Nord, cu transportul personal auto, iar cu transportul public reversibil pe sens opus. Acea bandă, culoar unic, am cuplat-o cu Strada Radu Beller”.

Bogdan Chirieac: „Eu doar vă aduc aminte, sunt convins că n-ați uitat. În vremea doamnei Firea, tot așa a încercat să facă o bandă dedicată autobuzelor. A ținut 48 de ore până când s-au făcut manifestații în București, iar coada la intrarea în Capitală se întindea până la Săftica”.

Stelian Bujduveanu: „Nici vorbă să ne atingem de benzile unice care pot perturba traficul de intrare și de ieșire din București. Benzile unice pe care le realizăm sunt doar în interiorul orașului, în locuri unde nu perturbăm traficul”.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel