Transport de droguri în valoare de 1,5 milioane de euro, oprit de DIICOT
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: DIICOT
Foto: DIICOT
DIICOT a oprit un transport de droguri în valoare de 1,5 milioane de euro. 

Trei persoane au fost arestate preventiv, fiind implicate în transportul pe teritoriul României a unor droguri în valoare de aproape 1,5 milioane de euro care urmau să ajungă în Norvegia, a anunţat, joi, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Potrivit sursei citate, pe 30 august, un inculpat a fost prins în flagrant de către procurorii din cadrul DIICOT Gorj şi ofiţerii de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în timp ce transporta cu un autoturism 93.780 de comprimate ce conţin ca substanţă activă Clonazepam şi 196.770 de comprimate cu substanţa activă Alprazolam, disimulate în cinci cutii de carton, bunuri cu o valoare de piaţă de aproximativ 1.450.000 de euro. De asemenea, au fost ridicate sumele de 23.840 de euro şi 5.850 de lei, cinci telefoane mobile şi 12 cartele SIM.

DIICOT precizează că Alprazolam şi Clonazepam fac parte din categoria drogurilor de risc.

Procurorii au stabilit că unul dintre inculpaţi, cetăţean sârb, a introdus în România cu ajutorul unui autocamion drogurile de risc, pe care le-a transportat şi predat unui alt inculpat pe raza judeţului Timiş. Acesta din urma a fost ajutat în activitatea infracţională de cel de-al treilea inculpat care a asigurat activităţi de contra-filaj în vederea evitării descoperirii de către organele de urmărire penala.

Pe 31 august, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpaţi. Aceştia sunt cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Drogurile ar fi trebuit să ajungă în Norvegia, unde urmau să fie comercializate, scrie Agerpres. 

Trei tone de cocaină în valoare de 108 milioane de dolari confiscate de pe un submarin

Operațiunea a început în mijlocul nopții, după ce o navă semi-submersibilă cunoscută sub numele de narco-submarin a fost detectată navigând la suprafața apei, la 45 de mile marine distanță de orașul-port Tumaco din Columbia.

După ce s-a dispus reținerea navei prin apeluri radio maritime, o operațiune comună între Forțele Aeriene Columbiene, Marina Columbiei și Biroul Procuraturii Generale a dus la confiscarea navei care transporta 3,1 tone de clorhidrat de cocaină prin Oceanul Pacific de Sud.

Narcoticele erau destinate Americii Centrale și aveau o valoare de 108 milioane de dolari pe piața subterană. Captura a împiedicat consumul a aproape 8 ”Acest lucru reprezintă un beneficiu pentru sănătatea publică globală, prin evitarea generării de noi consumatori, atenuarea urgențelor medicale și reducerea deceselor cauzate de supradozaj”. se arată în comunicat potrivit Newsweek.

Nava semi-submersibilă a fost transportată la Stația de Garda de Coastă Tumaco unde a fost inspectată. Aproximativ 900.000 de dolari au fost cheltuiți pentru construirea narco-submarinului, care este un tip de vas oceanic autopropulsat, construit la comandă, folosit de contrabandiști și traficanți de droguri.

La bordul navei au fost descoperite aproximativ 155 de saci plini cu 3.100 de pachete dreptunghiulare, împreună cu alimente și echipamente de comunicații. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel