Transparency International, declarată "organizație nedorită" în Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Transparency International, declarată "organizație nedorită" în Rusia / Foto: Pixabay, de Geralt
Transparency International, declarată "organizație nedorită" în Rusia / Foto: Pixabay, de Geralt
Transparency International este recunoscută ca o organizație nedorită în Federația Rusă. 

Procuratura Generală a Federației Ruse a declarat drept "nedorite" activitățile din Rusia ale organizației neguvernamentale Transparency International (recunoscută în Federația Rusă ca agent străin), a cărei conducere este efectuată de cetățeni din țări străine, scrie Interfax.

"Pe baza rezultatelor studiului materialelor primite, Parchetul General al Federației Ruse a decis să recunoască activitățile Transparency International, cu sediul la Berlin (Germania), care este administrată de cetățeni din țări străine, ca fiind nedorite în Rusia", se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale a Federației Ruse.

Potrivit Procuraturii Generale, s-a stabilit că activitățile Transparency International "depășesc în mod clar scopurile și obiectivele declarate".

"În mod formal, acționând ca o organizație de luptă împotriva corupției în întreaga lume, se amestecă în afacerile interne ale Federației Ruse, ceea ce amenință fundamentele ordinii constituționale și securitatea țării", mai susține Procuratura Generală a Federației Ruse.

După cum se precizează în comunicatul Procuraturii Generale a Rusiei, informații despre decizie au fost deja trimise Ministerului Justiției al Federației Ruse pentru ca Transparency International să fie inclusă în "lista organizațiilor neguvernamentale străine și internaționale ale căror activități sunt recunoscute ca nedorite în Rusia".

Detalii despre Transparency International 

Transparency International (TI) este o organizație non-guvernamentală care are ca prim scop prevenirea și combaterea fenomenului corupției la nivel internațional, prin activități de cercetare, documentare, informare, educare și sensibilizare a opiniei publice.

TI România a fost fondată în anul 1999 prin inițiativa unui grup de cetățeni și a unor organizații preocupate de limitarea fenomenului corupției în România, punându-se astfel bazele organizației. În cursul aceluiași an, Asociația Română pentru Transparență a fost acreditată drept filiala națională a rețelei internaționale Transparency International – coaliția globală de luptă împotriva corupției, beneficiind constant de suport tehnic și de specialitate, scrie Wikipedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel