Data publicării:

Transgaz își cumpără 735 de telefoane mobile, bucurându-se de excepția de la ”ordonanța austerității”. 80 vor fi iPhone-uri de ultima generație

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Transgaz își cumpără telefoane în valoare de 1,46 de milioane de ei. 

Bucurându-se de excepția dată de la ”ordonanța austerității”, Transgaz a scos la licitație în SICAP un contract pentru a achiziționa nu mai puțin de 735 de telefoane mobile pentru angajați. Maximum 80 de telefoane vor fi iPhone-uri de ultima generație, a căror valoare sare de 6.000 de lei. 

Transgaz este listată la bursă și, astfel, nu este obiectul așa-numitei ordonanță a austerității, care stabilește că entitățile de stat nu pot cumpăra telefoane mai scumpe de 500 de lei/bucata. De asemenea, abonamentul nu poate depăși 35 de lei. 

”Entitatea contractantă intenționează să încheie un acord-cadru având ca obiect „Telefoane mobile” a) numărul sau intervalul în care se va încadra numărul de operatori economici care vor fi parte a acordului-cadru ce urmează să fie încheiat: 1; b) opţiunea de a atribui contractele subsecvente încheierii acordului-cadru fără reluarea competiţiei; c) frecvența de atribuire a contractelor subsecvente: 3 contracte subsecvente pe an; e) estimări ale cantităţilor minime şi maxime care ar putea fi solicitate pe durata întregului acord-cadru, precum şi ale cantităţilor minime şi maxime care ar putea face obiectul unui singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru: Cantitatea minimă pe toată durata acordului-cadru este 7 bucăți, Cantitatea maximă pe toată durata acordului-cadru este 735 bucăți”, este descrierea achiziției, conform economedia

Transgaz a înregistrat venituri de 1,1 miliarde lei, în primele nouă luni ale acestui an, aproape la fel ca anul trecut, dar profitul a scăzut cu 85%, până la 38,6 milioane lei, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel