Transformă piureul de cartofi în ceva incredibil de delicios: trei trucuri, dezvăluite de bucătarii cu experiență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Transformă piureul de cartofi obișnuit în ceva incredibil de delicios - trei trucuri, dezvăluite de bucătarii cu experiență. Sursa - Pexels
Transformă piureul de cartofi obișnuit în ceva incredibil de delicios - trei trucuri, dezvăluite de bucătarii cu experiență. Sursa - Pexels
La prima vedere, poate părea că este foarte simplu să prepari un piure de cartofi. Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc așa. Respectând aceeași rețetă poți obține fie un piure delicios, fie o pastă cenușie cu o consistență de neînțeles. 

Unele trucuri simple vă vor permite să gătiți piureul de zeci de ori mai bine.  În primul rând, trebuie să știți că nu toate soiurile de cartofi sunt potrivite pentru piure. Unele soiuri ale acestei legume nu sunt deloc bune pentru a face piure, deoarece nu se fierb. Prin urmare, acordați atenție soiurilor de cartofi.

Răcește rapid pastele fierte, fără să le treci prin apă. Iată cum trebuie să procedezi

Dacă folosiți doar apă pentru a fierbe cartofii, piureul va avea un gust banal.  Pentru a face cartofii incredibil de gustoși și fragezi, ar trebui să adăugați, în apă, lapte încălzit sau chiar smântână cu conținut scăzut de grăsimi.

Unele gospodine adaugă și puțin unt, pentru ca gustul piureului să rămâne proaspăt. Pentru 500 de grame de cartofi fierți ar trebui să luați cel puțin 100 grame de unt. Datorită untului, gustul cartofilor va bestial.

Pizza ușoară din dovlecei, gata în 10 minute. Este atât de savuroasă, încât o vei prepara în fiecare zi

 
Dacă vrei să-i dai preparatului o aromă apetisantă, ar trebui să adaugi usturoi călit. De asemenea, pentru o textura aerisită, multe gospodine bat un ou crud în piureu.

 

Consumați cartofi noi. Au zeci de beneficii

 

Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular

Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.

Clătite super delicioase din ananas. Încercați această rețetă și nu veți regreta

De obicei, cartofii sunt consumaţi prăjiţi sau cu diverse sosuri grele şi brânză. Renunţă la acest stil de alimentaţie, în favoarea legumelor în stare fiartă sau coaptă.  Pentru a te bucura de toate beneficiile şi vitaminele cartofilor noi, consumă-i fierţi sau copţi. Evită să îi consumi cu multă sare sau cu sosuri grele, din smântână sau unt. Combină-i cu ulei de măsline şi salate simple din legume proaspete.

 

BONUS. Salată de cartofi fierți cu ton: un preparat de vară, perfect pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie

 

Cartofii fierți nu sunt o mâncare plictisitoare și fără gust. Cine crede acest lucru greșește. Cu aceste delicatese poți pregăti cu ușurință multe rețete diferite, aducând la masă preparate ușoare, dar foarte gustoase.  

Este și cazul celei mai bune salate de cartofi, un adevărat răsfăț culinar, care promite să-i mulțumească pe toți.  Există nenumărate feluri de mâncare care pot fi preparate cu cartofi. Uimitor de servit cu orice ocazie, salata de cartofi fierți este una dintre cele mai bune și mai simple mâncăruri proaspete de vară.

Salată ușoară cu mere: o combinație delicioasă de texturi și arome

Azi vă prezentăm o rețetă cu adevărat excepțională. Este salata de cartofi fierți, care se prepară în 15 minute și va face o impresie grozavă prin simplitate.

Ingrediente:

500 grame de cartofi noi;

o conservă de ton în ulei;

200 grame de roșii cherry;

sare;

busuioc proaspăt; 

ulei de măsline după gust.

Salată de cartofi fierți cu ton. Rețeta pas cu pas

Spălați bine cartofii noi sub jet de apă, frecând puțin coaja. Apoi, puneți-i într-o cratiță și acoperiți-i cu apă rece. Puneți-i la fiert 15 minute, apoi scurgeți-i și lăsați-i să se răcească. Ulterior, îndepărtați-le coaja. 

Prăjitură bestială cu cafea: fără făină, lapte și unt. O felie are doar 170 de calorii

Cartofii se taie felii și se pun într-un bol. În acest moment, spălați și tăiați felii și roșiile cherry. Puneți-le în bolul cu cartofi. Adăugați și tonul, care trebuie scos din ulei și tocat.

Se adaugă busuiocul tocat și un strop de ulei de măsline. Următorul pas este să adăugați un praf de sare și piper.

Vinete umplute cu legume: o mâncare sănătoasă și plină de vitamine pentru întreaga familie

De asemenea, puteți adăuga măsline fără sâmburi, pentru a îmbogăți felul de mâncare. Un adevărat răsfăț! Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel