Trandafirii vor înflori abundent: o rețetă eficientă pentru un îngrășământ de primăvară
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trandafirii vor înflori abundent, o rețetă eficientă pentru un îngrășământ de primăvară. Sursa - pixabay.com
Trandafirii vor înflori abundent, o rețetă eficientă pentru un îngrășământ de primăvară. Sursa - pixabay.com
Primăvara, grădinarii acordă o atenție deosebită trandafirilor, care încep să se trezească după iernare. Ei știu ce remediu va ajuta plantele să fie sănătoase și să înflorească luxuriant.

Trandafirii trebuie fertilizați la începutul primăverii. În caz contrar, îngrășământul nu-i va oferi plantei niciun beneficiu. Acest instrument va stimula înflorirea trandafirilor și va întări imunitatea plantei.

Pentru a pregăti îngrășământul, umple un borcan de un litru cu apă caldă și adaugă o linguriță de suc de lămâie. Amestecă bine și folosește îngrășământul obținut pentru a uda florile sub rădăcină.

Important: înainte de a începe udarea, asigură-te îngrășământul pregătit este călduț.  

Pregătiți trandafirii pentru iarnă: nu vor îngheța și vor înflori magnific anul viitor 

Este necesar să uzi trandafirii cu acest remediu la rădăcină deja în martie. Dacă vremea nu permite, atunci este mai bine să faci acest lucru în aprilie. 

Puțină lume știe că drojdia de bere uscată sau proaspătă este un îngrășământ organic de înaltă calitate, la fel ca cojile de banane. Plantele care beneficiază cel mai mult de pe urma drojdiei sunt  trandafirii și mușcatele.

Drojdia de bere conține numeroase vitamine (cum ar fi B), proteine ​​și săruri minerale care stimulează înflorirea plantelor și ajută la înmulțirea mugurilor. În plus, poate fi folosită și când a expirat, evitând astfel risipa.

Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași

Pentru a face acest îngrășământ formidabil, dizolvă doar 30 de grame de drojdie de bere în apă caldă. De asemenea, adaugă o lingură de zahăr, care va acționa ca un activator.

Se amestecă totul și se lasă să se odihnească câteva ore. Apoi diluează amestecul în 10 litri de apă, pune-l într-o sticlă cu pulverizator și folosește-l când uzi plantele.

Crinul păcii se ofilește și îi cad frunzele? Poți salva planta dacă vei urma câteva sfaturi

Soluția obținută trebuie folosită primăvara, adică anotimpul în care solul este cald sau fierbinte. Prin urmare, mugurii vor crește și plantele vor înflori.

Drojdia este utilă și pentru alungarea melcilor

Gata cu melcii din grădină datorită drojdiei de bere! Pune un cub într-un borcan de sticlă și lasă-l  deschis. În acest fel vei obține niște capcane formidabile pentru melci. Melcii care se adună în borcane pot fi eliberați în pădure. 

Cu ce hrănesc grădinarii orhideele pentru o înflorire luxuriantă: pregătiți o lămâie

Drojdia de bere alungă și alți paraziți care asediază adesea plantele. De fapt, atrage gărgărițele, prădătorii naturali ai afidelor și insectele solzoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel