Băsescu, despre USL: Asta ar fi cauza pentru care se despart. Este o minciună
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Traian Băsescu a susținut o conferință de presă miercuri în care a vorbit și despre ruperea USL. Iată cele mai importante declarații:

- Înțelegând că nu a terminat negocierile cu alte formațiuni politice pentru asigurarea majorității, am fost de acord să semnez imediat decretele de numire a celor șapte miniștri interimari. Le-am și semnat. Au și plecat spre Monitorul Oficial.

- În acest moment, Guvernul are nouă ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arată un guvern instabil. Speranța că planificarea pe care o are premierul, mai precis cel mai târziu marțea viitoare să treacă prin Parlament noul Guvern se va întâmpla pentru ca România să aibă un Guvern legitim și cu majoritate parlamentară consolidată.

- În perioada asta de când se chinuie să arate cine este vinovatul pentru ruperea USL am avut timp de reflecție și mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2009-2011 la Guvern s-ar fi aflat astfel de oameni și nu Emil Boc, un lider responsabil. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lui Ponta și Antonescu ar fi trebuit să-și asume măsurile de trecere a țării prin criză?

- Dacă este ceva care mă deranjează este că sunt atât de mărunți cei doi lideri – Antonescu și Ponta – încât au simțit nevoia să facă un joc cu cine comunică cu președintele și asta ar fi cauza pentru care se despart. Este o minciună! Cu niciunul nu fac aranjamente politice. Eu comunic instituțional cu ei, inclusiv cu Zgonea, pentru că mă obligă funcția. Pasiunea de a pune criza celor doi lideri lipsiți de responsabilitate este greșită și mincinoasă.

- A fost o șansă pentru România că oameni de proastă calitate ca Ponta și Crin nu au fost atunci la guvernare. România s-ar fi îngropat cu asfel de oameni. Lipsiți de responsabilitate  pentru interesul național, lipsiți de responsabilitate pentru declarațiile lor și față de cei care i-au ales. Nu întotdeauna cei care te aleg așteaptă de la tine să le dai bani, ci așteaptă o guvernare corectă.

- Ei, prin disputa lor, au pus țara în dificultate într-o perioadă de instabilitate în regiune - Ucraina, Moldova, Bosnia. Bosnia-Herzegovina este cu populația în stradă. Ce s-ar fi întâmplat dacă acești oameni erau în timpul crizei economice? Ei, în condiții mult mai bine, nu au reușit să răspundă comandamentelor interesului național. Au reușit să dea impresia de instabilitate într-un moment în care regiunea este privită ca o regiune instabilă. Îi compătimesc pentru că dețin funcții și nu au reușit să se ridice la înălțimea funcțiilor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel