Traian Băsescu vrea un nou referendum pentru Parlament unicameral odată cu alegerile prezidențiale
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Traian Băsescu a declarat, luni dimineață, că nu exclude să organizeze un nou referendum pentru reconfirmarea unui Parlament unicameral, odată cu alegerile prezidențiale.

 Întrebat cum comentează afirmațiile premierului Ponta care crede că următorul președinte trebuie să aducă pace și liniște în țară, Băsescu spune că „este reacția firească a unui hoț”.

 „Ați văzut un om care fură cu zgomot? Ce hoț dă drumul la muzică și aprinde luminile când vrea să fure? Acesta este doar un vis iliescian, să avem liniște cu orice preț. Prețul poate fi și țara. Nu cred că garantarea liniștii este atributul viitorului președinte, ci continuarea procesului de reformă, care nu se poate face în liniște. Ce ar spune Ponta dacă atunci când ar planifica prezidențialele ar emite decretul unui referendum pentru reconfirmarea unui Parlament unicameral? Asta ar însemna pentru el liniște? Nu exclud această posibilitate”, a spus Traian Băsescu.

 Președintele spune că numărul actual al parlamentarilor „depășește orice imaginație și din punct de vedere al valorii puterii legislative”.

 „588 de parlamentari e un număr mult prea mare. Iar dacă partidele ar avea un număr mai mic de locuri, ar fi mult mai exigenți cu cei pe care i-ar propune”, a adăugat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel