Traian Băsescu, un matur!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Antonescu este la fel de imatur ca și Victor Ponta, afirma președintele în direct la postul public de televiziune. Sigur, șeful statului se referea la rezultatele alegerilor parțiale, cu remarca: ”de fiecare dată când USL pierde, se arată cu degetul și se spune fraudă”.

Eu înțeleg cam așa setul de valori și principii care încap în persoana domnului Traian Băsescu: dacă faci precum Pinalti și în văzul camerelor de luat vederi dai mită electorală, plimbi sacoșe verzi și împarți pungi la oameni (nu numai odată ci de cinci ori în două săptămâni) atunci ești matur. Dacă semnalezi cele întâmplate, dacă mai vezi și imagini și te întrebi de ce instituțiile statului nu fac nimic, ești cu siguranță imatur.

Cine nu e entuziasmat de Antonescu și Ponta nu are decât să nu-i voteze! Cei doi au cu siguranță defecte (iată doar unul: amatori de vacanțe prelungite exact când se duc niște bătălii), pot fi plăcuți de unii și respinși de alții și asta este un lucru absolut normal. De aceea există vot, ca să alegi cum vrei și pe cine vrei! Dar ceea ce s-a întâmplat la Neamț ne arată nouă că de fapt în România alegerile au fost înlocuite cu un fel de comerț scârbos. Că nu se respectă nicio regulă, că plouă cu șmecherii și cu metode ilegale și că desi totul e filmat și relatat de presă nimeni nu face nimic.

Nu mă refer la politicieni aici ci la instituțiile consacrate ale statului de drept. Un stat care se dovedește a fi “matur” procedând ca struțul, după logica și principiile expuse de domnul președinte în direct la televizor. De fapt, Pinalti a făcut acolo ce știe să facă foarte bine în fotbal căci domnia sa și după ce retrograda în teren cu echipa de fotbal tot în prima ligă ajungea să joace, a se vedea traseul celor de la Ceahlaul Piatra Neamț, evoluție care spune multe despre “calitățile” și valoarea de întrebuințare ale acestui individ!

Într-o estimare a posibilelor costuri ale unei campanii murdare de această dată la scara națională, DeCe News a ajuns la concluzia că România poate fi închiriată pe patru ani contra sumei de 241 milioane euro, folosind mita electorală sub diverse forme. Nu sunt nici măcar mulți bani dacă ne gândim cât de mare e miza și cât se poate aduna într-un intreg mandat pentru astfel de operațiuni. Unde mai pui că o parte din suma poate fi alocată legal de la buget prin vestitele Ordonanțe care aprobă finanțarea unor investiții în diverse zone. La țară, o lucrare de 20 de mii de euro dată pentru ca un primar să sprijine partidul aflat la putere e un lucru care se vede iar edilul are cu ce să se mândrească atunci când cere un nou mandat. O sală de sport, un teren de fotbal în pantă sau un lighean de plastic pe post de patinoar sunt de aplaudat după principiul “matur” că se dau, nu se iau, chiar dacă sunt inutile.

Există în aceste zile o specie de om care gândește toată povestea asta strict în ecuația meciului politic PDL-USL. Jos cu Ponta, jos cu Antonescu, comuniștii, imaturii samd. Par foarte multumiți reprezentanții acestei specii de gânditori de faptul că statul nu funcționează. Că în caz de fraudă electorală, Justiția nu există!

Nu-i interesează faptul că deși la europarlamentarele din 2009 au fost identificate peste 16. 000 de persoane bănuite ca au votat multiplu, nu auzim să existe vreo condamnare la închisoare cu executare așa cum prevede legea. Nu se gândesc că astfel stând lucrurile, povestea se poate repeta cu alte personaje în rolurile "maturului” și “imaturului” și nu înțeleg respectivii că ar trebui să existe viața și după Băsescu, Ponta și Antonescu. Văzându-i încep să înțeleg ce înțelegea președintele prin reforma statului și îmi amintesc de omul nou – acel concept “reformist” al tovarasului Nicolae Ceaușescu. Vedeți vreo diferență?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel