TRAIAN BĂSESCU-ORNISS. Corneliu Dobrițoiu: Posibil incident de securitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Traian Băsescu, decorare jurnalist norvegian
Traian Băsescu, decorare jurnalist norvegian
Președintele Comisiei de Apărare din Senat, Corneliu Dobrițoiu, a anunțat, joi, că va trimite o scrisoare oficială către conducerea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat. 

Despre acest subiect, Corneliu Dobrițoiu a vorbit în direct la România TV: "Am solicitat directorului ORNISS să se exprime vizavi de posibilul incident de securitate generat de președintele Traian băsescu când ș-a uitat mapa în emisiunea "Jocuri de putere", în platou la Realitatea TV".

Întrebat de unde știe că mapa uitată conținea documente secrete, Corneliu Dobrițoiu a zis: "Mă bazez pe spusele președintelui. Traian Băsescu i-a dat moderatorului un act și i-a zis să citească doar prima pagină pentru că anexele sunt secrete. Dacă un document secret a fost lăsat la voia întâmplării, într-un spațiu nesigur, putând genera accesul altor persoane neautorizate la informațiile din acel document, asta se cheamă incident de securitate. Singurele instituții abilitate să facă cercetări în speța despre care vorbim sunt ORNISS și SRI".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel