Traian Băsescu: Ion Iliescu a fost dominat de propriul partid
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni dimineața, că va susține un candidat la președinție, dar numai după alegerile europarlamentare. Despre dominația unui partid asupra președintelui, Băsescu este convins că acest lucru este posibil, Ion Iliescu fiind un președinte care a fost dominat de propriul său partid.

"Mă gândesc la mai mulți, dar nu mă puneți acum să fac o nominalizare pentru că e timpuriu", a declarat Traian Băsescu la B1 TV, întrebat dacă va susține vreun candidat la alegerile prezidențiale.

"Dacă voi susține pe cineva o voi face după alegerile europarlamentare. Aș vrea să fie un președinte de dreapta. Gândiți-vă că această majoritate are practic premise să funcționeze până în 2016, mă refer la o majoritate în jurul PSD-ului. Dar o majoritatea în jurul celui mai mare partid din coaliția de guvernare se va forma oricum. Or, imaginați-vă un  președinte care să fie dominat de acest partid".

Întrebat dacă un președinte poate fi dominat de un partid, Traian Băsescu spune că da. "Ion Iliescu a fost dominat de propriul lui partid, iar Emil Constantinescu n-a avut un partid care să-l susțină foarte puternic. După părerea mea, Ion Iliescu a ținut foarte mult cont de partid în exercitarea mandatului, de aceea a stat și foarte mult rezervat. Îmi aduc aminte de câte ori la întâlnirile cu președintele Ion  Iliescu, eu fiind în opoziție, dar președinte PD, spuneam de actele de corupție și dădea și domnul Talpeș din cap aprobator, dânsul se făcea că nu aude, dar Năstase a reușit să instituie un sistem clientelar care a fost și este extrem de greu de dislocat", a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel