Data publicării:

Traian Băsescu în Parlament: Nu e posibilă coabitarea decât dacă preşedintele devine un instrument al unei majorităţi.

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Parlament
Parlament

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, în parlamentul României că ”prevederile constituţionale se află în contradicţie cu realitatea politică”, adăugând că ”nu e posibilă coabitarea, decât dacă preşedintele devine un instrument al unei majorităţi”.

”Am considerat că avem nevoie de clarificarea raporturilor constituţionale între Parlament, Preşedinte şi Guvern. Am introdus o restricţie - posibilitatea guvernului de a-şi asuma răspunderea o singură dată în sesiunea parlamentară, cu excepţia legilor privind bugetul.

În momentul de faţă, prevederile constituţionale se află în contradicţie cu realitatea politică. Preşedintelui i se cere să fie neutru faţă de partidele politice, dar preşedintele poate fi suspendat de o majoritate politică a parlamentului. Preşedintele se vede obligat să păstreze o majoritate în parlament, altfel nu are nici o posibilitate să îşi exercite mandatul. Aşa cum este scrisă acum Constituţia, nu e posibilă coabitarea, decât dacă preşedintele devine un instrument al unei majorităţi.”, a spus Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel