Traian Băsescu, huiduit la manifestaţiile organizate la Iaşi de Ziua Unirii - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
traian basescu la iasi, de ziua unirii
traian basescu la iasi, de ziua unirii

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, luni, la Iaşi, de mulţimea care participa la manifestările organizate în capitala Moldovei cu ocazia împlinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române. Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare, în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături. De asemenea, unii dintre participanţi au strigat „Hoţii“.

Pentru scurt timp, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu un grup de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau "Demisia", după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP.

El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scana amenajată în piaţă.

În mulţime se află şi liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Manifestările organizate la Iaşi au început în jurul orei 9:00, când pe scena amenajată în Piaţa Unirii a avut loc un concert susţinut de cântăreaţa de muzică populară Sofia Vicoveanca. În jurul orei 10:00, când şi-a făcut apariţia şi preşedintele Băsescu, peste o mie de oameni se aflau în Piaţa Uniri din Iaşi.

În programul manifestărilor organizate la Iaşi figurează discursuri ale oficialităţilor, un ceremonial religios, depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea gărzii de onoare, precum şi hora Unirii.

Totodată, Primăria şi Garnizoana Iaşi vor oferi aproximativ 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi participanţilor la manifestările din oraş, acţiunea urmând să aibă loc în centrul municipiului. În oraş vor fi împărţite 5.000 de steguleţe tricolore şi 2.500 de cocarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel