Traian Băsescu, externat din spital - surse
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Traian Băsescu
Facebook Traian Băsescu
Europarlamentarul Traian Băsescu, fost preşedinte al României, ar fi fost externat din clinica din Bruxelles. 

Conform surselor România TV, fostul preşedinte s-ar afla acum în apartamentul său din capitala Belgiei şi nu va veni încă în România, urmând chiar să participe la şedinţele din această săptămână de la Parlamentul European. 

Aceeaşi sursă menţionează că Traian Băsescu ar fi avut o afecţiune la plămâni, acesta fiind motivul pentru care a fost internat. 

Înainte să ajungă la clinica din Bruxelles, a fost internat și la Spitalul Militar din București pentru investigații și probleme pulmonare.

Președintele Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală la artera aortă în urmă cu doi ani la un spital de urgență din Paris.

Problemele au început după decizia ICCJ care a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

"Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022", se arată în hotărârea Înaltei Curţi.

Potrivit CNSAS, Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Din documentele depuse în instanţă de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, relatează Agerpres. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel