Traian Băsescu, criticat dur de preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev la summit-ul Rusia-NATO de la Soci
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
155005-basescu_osce_discutii
155005-basescu_osce_discutii

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a criticat dur pe omologul său român, Traian Băsescu, la summitul Rusia-NATO de la Soci. Sursa nemulţumirii lui Dmitri Medvedev au fost declaraţiile din 22 iunie făcute de Băsescu pe tema celui de-al Doilea Război Mondial, când a afirmat că şi el ar fi întors armele împotriva Rusiei la fel cum a făcut mareşalul Ion Antonescu.

Cuvintele lui Traian Băsescu despre faptul că, în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut, pentru a lua parte la agresiunea Germaniei hitleriste împotriva URSS, au făcut înconjurul lumii.

La reuniunea de la Soci, participanţii şi-au exprimat indignarea în legătură cu declaraţiile lui Băsescu, care exprimă poziţii antiruse şi, prin această afirmaţie, se alătură celor care au început războiul. "Nu l-am auzit niciodată pe preşedinte vorbind atât de dur", a afirmat un înalt oficial rus, citat de Moskovsky Komsomoleţ.

Incidentul, preluat de presa rusă, a fost confirmat şi de ambasadorul Rusiei la NATO, Dimitri Rogozin. El a declarat într-un mesaj pe Twitter că este pentru prima dată când asistă la o declaraţie atât de dură a preşedintelui Medvedev.

Presa rusă susţine că discuţia ar fi avut loc în spatele camerelor de filmat.

Citeşte şi:

SONDAJ: Credeţi că Băsescu a greşit declarând că ar fi dat acelaşi ordin de trecere a Prutului ca Mareşalul Antonescu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel